Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:02
10.1.2019.

Bez mobilnog u krevetu

Mobilni telefon nam je postao neophodan i osim što se tokom cijelog dana ne odvajamo od njega, mnogi i tokom noći, drže telefon u krevetu.

To predstavlja ozbiljnu prijetnju po zdravlje, a istraživanja su pokazala i da se zračenje telefona (i drugih uređaja) može povezati sa obolijevanjem od raka, kao i sa nekim mentalnim problemima i problemima sa reproduktivnim zdravljem.

Najmanja udaljenost između vas i telefona bi trebalo da bude jedna dužina vaše ruke.

Stručnjaci savjetuju da koristite slušalice kada razgovarate i da mobilni držite u torbici umesto u džepu jer se pokazalo da bi to moglo loše da utiče na plodnost. Pored toga, psiholozi upozoravaju da zračenje mobilnih telefona loše utiče na mentalno zdravlje, pažnju, kao i na san adolescenata.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:58
  24.6.2019.

  Najbolji i najzdraviji je domaći sok koji ste sami napravili. Osim osvježavajućeg napitka, dobićete i zdrav eliksir koji će preporoditi vaše tijelo.

 • 22:07
  23.6.2019.

  Neke od uobičajenih kombinacija hrane zapravo nijesu dobre za vaše zdravlje. Među kombinacijama namirnica koje treba izbjegavati, kako piše stranica BrightSide, nalaze se i krompir i meso, krastavac i paradajz...

 • 22:00
  22.6.2019.

  “Masnoća je makronutrijent koji podstiče mozak da prepozna osjećaj sitosti i tako se smanjuje prejedanje”, kaže nutricionistkinja Megan Faej.

 • 22:48
  21.6.2019.

  Ukoliko želite da sačuvate zdravlje srca jedite kajsije. One sadrže 10 puta više magnezijuma od ostalog voća. Ukoliko niste ljubitelji svježih, jedite ih suve, pod uslovom da nemate povišen nivo šećera i holesterola u krvi.