Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:02
10.1.2019.

Bez mobilnog u krevetu

Mobilni telefon nam je postao neophodan i osim što se tokom cijelog dana ne odvajamo od njega, mnogi i tokom noći, drže telefon u krevetu.

To predstavlja ozbiljnu prijetnju po zdravlje, a istraživanja su pokazala i da se zračenje telefona (i drugih uređaja) može povezati sa obolijevanjem od raka, kao i sa nekim mentalnim problemima i problemima sa reproduktivnim zdravljem.

Najmanja udaljenost između vas i telefona bi trebalo da bude jedna dužina vaše ruke.

Stručnjaci savjetuju da koristite slušalice kada razgovarate i da mobilni držite u torbici umesto u džepu jer se pokazalo da bi to moglo loše da utiče na plodnost. Pored toga, psiholozi upozoravaju da zračenje mobilnih telefona loše utiče na mentalno zdravlje, pažnju, kao i na san adolescenata.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:49
  23.3.2019.

  Kurkuma je trenutno jedan od najrasprostranjenijih začina na svijetu, piše stil.kurir.rs. Ljudi je uglavnom koriste u kuhinji zbog njenog jedinstvenog ukusa, ali se već vjekovima koristi u alternativnoj medicini. Takođe, njena boja je jedinstvena.

 • 11:28
  23.3.2019.

  Nacrtom novog zakona o zdravstvenom osiguranju predviđeno je da trudnice, da bi dobile pravo na bolovanje, moraju raditi kod istog poslodavca minimum dva mjeseca. Time će se, kako za Vikend novine kaže direktor Fonda zdravstva Sead Čirgić, smanjiti mogućnost zloupotrebe ovog prava.

 • 22:03
  22.3.2019.

  Sok od breze je napitak koji se dobija direktno iz drveta breze.

 • 22:01
  21.3.2019.

  Jaja imaju lošu reputaciju, jer su bogata holesterolom, međutim njemački nutricionisti kažu da su zdravija nego što se misli, posebno za stariju populaciju.