Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Brajović: Crnoj Gori 82.000 Astra Zenekinih vakcina

mina_brajovic_pr_centar
PR centar
  • Autor onogost.me
  • 13.02.2021. u 08:29

Crnoj Gori je potvrđeno da će vrlo brzo dobiti 82 hiljade doza vakcine Astra Zeneka, kazala je šefica kancelarije SZO u Crnoj Gori Mina Brajović, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

“Očekuje se da će se sa distribucijom i administriranjem ovih Astra Zenekinih vakcina početi već u toku ovog prvog kvartala i nakon toga u prvoj polovini godine. Kao što znate GAVI, kao naš globalni partner, je agencija koja potpisuje sporazume sa zemljama i definiše same termine i distribucije vakcina. Za naše građane je najvažnije da je Crna Gora preuzela sve korake da spremno dočeka vakcine”, navela je Brajović.

Crna Gora je, kako kaže, već početkom januara uspjela da uđe u grupu od 72 zemlje, koje su podnijele zahtjev za distribuciju vakcina iz prvog talasa Kovaks inicijative, od milion i 200 hiljada doza Fajzerove vakcine.

Komisija je konstatovala da je Crna Gora država koja je spremna da primi vakcinu, što je kako dodaje Brajović, veoma važno.

“Proizvođači i kapaciteti na globalnom nivou su vrlo ograničeni”, kazala je Brajović i pozvala građane da poštuju mjere.

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore je juče registrovao osmi slučaj obolijevanja od morbila, saopšteno je iz IJZ.