Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:01
18.3.2019.

Čaj od peršuna je nevjerovatan prirodni lijek

Čaj od peršuna ima nevjerovatan uticaj po zdravlje i odličan je za mršavljenje, bez obzira da li ga pravite od suvih ili svježih listova peršuna, piše Lovesensa.


Čaj od peršuna bogat je antioksidansima i smanjuje rizik od oštećenja ćelija i oštećenja DNK.

Antioksidansi igraju važnu ulogu u organizmu, pa sprečavaju i oboljenja poput dijabetesa i bolesti srca.

Neka istraživanju pokazuju da čaj od peršuna smanjuje taloženje kalcijuma u bubrezima i pojačava kisjelost mokraće kako bi se lakše tretirao kamen u bubregu.

Peršun je bogat antioksidantima, a sadrži flavonid apigenin za koji su studije pokazale da smanuje rizik od pojave i rasta tumora.

Čaj od peršuna bogat je vitaminom C, pomaže kod menstrualnih tegoba, reguliše nivo šećera u krvi i sadrži vitamin K.

Ovaj ljekovit napitak se priprema tako što u 250 ml vruće vode sipate 1 kašiku suvog peršuna ili 15 g svježeg isjeckanog peršuna. U čaj od peršuna možete dodati med ili sok od limuna.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:11
  20.6.2019.

  Svaka ozbiljna promjena u ishrani treba da se dešava pod budnim nadzorom specijaliste i tek nakon što se “polože” neophodni testovi.

 • 22:00
  17.6.2019.

  Kopriva je jedna od najljekovitijih biljaka i može da se koristi kod gotovo svih zdravstvenih problema.

 • 14:22
  17.6.2019.

  Otvaranjem patohistološkog kabineta u Specijalnoj bolnici Brezovik, koji je vrijedan 120 hiljada eura, pacijenti će dobiti brzu, kvalitetnu i efikasnu dijagnostiku i nastavak liječenja, poručio je ministar zdravlja Kenan Hrapović, napominjući da je medicinski kadar najvažniji kapital te bolnice.

 • 22:00
  16.6.2019.

  Bakterije, gljivice i vaši lako mogu da se natalože na tkanini nove odjeće jer je dug put od početka proizvodnje do krajnjeg kupca. Zato je važno da odjeću kada kupite, savetuje dr Donald Belsito, profesor dermatologije na Univerzitetu "Columbia" u Njujorku, obavezno operete.