Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:01
18.3.2019.

Čaj od peršuna je nevjerovatan prirodni lijek

Čaj od peršuna ima nevjerovatan uticaj po zdravlje i odličan je za mršavljenje, bez obzira da li ga pravite od suvih ili svježih listova peršuna, piše Lovesensa.


Čaj od peršuna bogat je antioksidansima i smanjuje rizik od oštećenja ćelija i oštećenja DNK.

Antioksidansi igraju važnu ulogu u organizmu, pa sprečavaju i oboljenja poput dijabetesa i bolesti srca.

Neka istraživanju pokazuju da čaj od peršuna smanjuje taloženje kalcijuma u bubrezima i pojačava kisjelost mokraće kako bi se lakše tretirao kamen u bubregu.

Peršun je bogat antioksidantima, a sadrži flavonid apigenin za koji su studije pokazale da smanuje rizik od pojave i rasta tumora.

Čaj od peršuna bogat je vitaminom C, pomaže kod menstrualnih tegoba, reguliše nivo šećera u krvi i sadrži vitamin K.

Ovaj ljekovit napitak se priprema tako što u 250 ml vruće vode sipate 1 kašiku suvog peršuna ili 15 g svježeg isjeckanog peršuna. U čaj od peršuna možete dodati med ili sok od limuna.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:05
  19.4.2019.

  Došlo je ljepše vrijeme i gdje god pogledate možete vidjeti ljude kako se voze biciklima. To ne čudi, s obzirom na to koliko je vožnja bicikla dobra po zdravlje, jer osim što stičete kondiciju, gubite kilograme i oblikujete mišiće, i ako ste biciklom zamijenili automobil, onda čuvate i okolinu. 

 • 22:01
  18.4.2019.

  Proljećni, ali i svaki drugi, umor obično ostavlja tragove na licu, a prvo što nas odaju jesu – podočnjaci. Ako ste u tom krugu, probajte sa maskom u kućnoj radinosti.

 • 14:22
  18.4.2019.

  Više od 17.000 građana u martu je imalo neku zaraznu bolest, što je za oko 20 odsto više u odnosu na februar.

 • 22:04
  17.4.2019.

  Žuti se na svakom koraku, a odlično je rješenje za jačanje imuniteta oslabljenog poslije zime, čišćenje krvi, liječenje želudačnih i probavnih smetnji.