Dječak koji je primio pogrešno rastvorenu terapiju dobro i bez tegoba

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 05.10.2022. u 10:35
Dječak koji je u nikšićkoj bolnici primio lijek koji je rastvoren u pogrešnoj tečnosti je dobro, bez tegoba i nije imao nikakvih posljedica.

To je u Bojama jutra rekla v.d. direktorice Dušanka Milatović Perović.

Ona smatra da je ovaj slučaj “malo predimenzioniran”.

“Medicinska sestra je došla u smjenu u sedam uveče. Doktorka je pregledala dijete, izdiktirala terapiju. Trebalo je dati lijek za želudac famotidin, koji se rastvara u destilovanoj vodi. Na toj časi sa vodom piše destilovana voda, a tu je vjerovatno neko dosuo malo alkohola. Znači, nije bio čist alkohol. Lijek je rastvoren i dijete ga je popilo”, objasnila je Milatović Perović.

Dodaje da je majka po mirisu osjetila da je čaši alkohol.

“U okviru disciplinskog postupka majka je tvrdila da je to najbolja sestra na odjeljenju koja je noći provela pored njenog djeteta. Insistirala je da se postupak ne sprovodi”.

Milatović Perović navodi da u OB Nikšić radi oko 60 specijalista, a da trenutno fale neuropsihijatri i anesteziolozi.

Kako kaže, u dogovoru sa Kliničkim centrom Crne Gore, dolaze neuropsihijatri iz Podgorice jer se i dio pacijenata iz ovog grada doprema na liječenje.

“Fali i anesteziolog. Očekujemo doktorku da dođe sa specijalizacije. Sada dolazi koelga iz Berana 10 dana mjesečno”, rekla je v.d. direktorice.

Ističe da su liste čekanja skraćene sa šest mjeseci na mjesec dana.

“Udarnički smo radili da bi se one smanjile, jer to je najveći problem za naše pacijente. Najviše se čekao ultrazvuk stomaka i internistički pregledi”, rekla je Milatović Perović.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Zasto se na prvi pregled kod psihijatra ceka 15-20 dana? Sta sve covjek moze da “uradi” dok ceka na pregled?

  2. Što se tiče Bolnice u Nikšiću katastrofa. Jedan kardiolog na 70.000 stanovnika, nema reumatologa, na ultra zvuk štitne i dopler krvnih sudova treba čekati do ova doba godine, holter nemoguća misija. Ortopedija, očno, neka je bog u pomoć.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Apotekarska ustanova “Montefarm” raspisala je tender za nabavku vakcina protiv zaraznih bolesti, vrijedan skoro devet miliona eura.