Iste epidemiološke mjere i narednih 15 dana, maske nositi na mjestima gdje su veće gužve

Vlada Crne Gore, saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a na osnovu sveobuhvatne analize broja novooboljelih i epidemioloških indikatora, kao i uporednih parametara u odnosu na stanje u državama regiona i šire, odlučila je da važeće mjere protiv koronavirusa, ostanu na snazi i narednih 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Narednih petnaest dana, kako navode, važe iste epidemiološke mjere, snažna preporuka za nošenje maski na mjestima gdje su veće gužve.

“Snažna preporuka Radne grupe Instituta ja javno zdravlje Crne Gore, koju je Savjet za borbu protiv COVID19 predložio, a Vlada usvojila odnosi se na nošenje zaštitne maske na aerodromima, željezničkim  i autobuskim stajalištima, kao i na svim mjestima gdje se primjeti veće grupisanje ljudi”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Ova preporuka posebno se, ističu, odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe.

Takođe, preporuka je, kako kažu, i vakcinacija protiv COVID-19 infekcije, posebno ugroženih kategorija stanovništva.

“Dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmjenu postojećih mjera”, zaključuju u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Jedva čekamo godišnji odmor, ali statistika kaže da se samo jedna od četiri osobe vrati sa odmora svježa, a oko 80 procenata pati od stanja nalik depresiji. Kako se vratiti u redovan ritam poslije odmora i raspusta, govori psihijatar profesor dr Vladimir Diligenski.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije su tokom jučerašnjeg dana analizirale 1.359 uzoraka na novi koronavirus i potvrdile 471 novopozitivni slučaj infekcije.