Autor: onogost.me
Foto: gov.me/B. Čupić
12:56
27.7.2021.

Jokić: Zadovoljni smo procesom imunizacije

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da je zadovoljan procesom imunizacije u Crnoj Gori i apelovao na prosvjetnu zajednicu da se vakciniše.


"Kao rukovodilac Tima za uspostavljanje infrastrukture za proces imunizacije u Crnoj Gori maksimalno sam zadovoljan trenutnim odzivom broja vakcinisanih", naveo je Jokić.

Prema njegovim riječima, taj broj može da bude mnogo veći.

Jokić je naveo se povećao broj vakcinisanih radnika u zdravstvu, i apelovao na prosvjetnu zajednicu da se imunizuje.

"S obzirom da je nastupila jedna globalna kampanja da zdravstveni radnici moraju biti vakcinisani, imamo porast broja vakcinisanih medicinskih radnika, i mene to raduje. Kao što bih volio i da prosvjetna zajednica bude kompletno vakcinisana", saopštio je Jokić.

On je kazao da bi mu kao ljekaru nedolično bilo da apeluje da se neko vakciniše, a da sam nije vakcinisan.

Jokić je podsjetio da je došlo do zastoja u procesu imunizacije pogotovo kad su u pitanju ljetnji mjeseci, i uzimajući u obzir da danas imamo ogroman priliv turista na našu obalu.

On je rekao da ga ohrabruje podatak da je juče u Crnoj Gori vakcinisano oko 1.600 ljudi, prvo dozom, i oko 1.200 revakcinisano.

"S obzirom da je radni dan, da je u Podgorici 40 stepeni, mislim da je to izuzetan odziv, i posebno naglašam da su uglavnom u pitanju mlade osobe", naveo je Jokić.

On smatra da su ljudi koji žele da putuju u druge destinacije shvatili da je uslov svih uslov vakcinalni karton.

"Izuzev nekoliko aerodroma u regionu, ni na jedan aerodrom u Evropskoj uniji ne možete da dođete bez vakcinalnog kartona", naveo je Jokić.

On je kazao da ga kao rukovodioca Doma zdravlja u Podgorici raduje što je do sada dato oko 60 hiljada prvih doza, i oko 53 hiljade drugih doza što je, kako je ocijenio, značajan broj.

Jokić je naveo i da je to jedan izuzetan uspjeh.

"Svi znamo da su vakcine došle kasno, nije bilo nekog ugovora o vakcinama, ali se, ipak, jednim istrajnim radom tima, na čelu sa Ministarstvom zdravlja, došlo do značajnog broja vakcinalnih doza i proces imunizacije je tekao besprokorno", zaključio je Jokić.

 

Izvor: Mina

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:29
  25.9.2021.

  U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se nalazi 114 pacijenata sa Kovid-19 infekcijom, saopšteno je iz te ustanove.

 • 09:35
  25.9.2021.

  U Crnoj Gori prvom dozom vakcine protiv koronavirusa vakcinisano je 51,8 odsto punoljetnog stanovništva, a revakcinisano 45,6 odsto.

 • 16:11
  24.9.2021.

  U Crnoj Gori registrovano je 419 novih slučajeva koronavirusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

 • 08:03
  24.9.2021.

  Stručno savjetodavno tijela za imunizaciju (NITAG) odlučiće naredne sedmice da li će se u susret sezoni respiratornih infekcija uvoditi treća, tzv. buster doza vakcine i za druge građane osim za teško oboljele hronične pacijente.