Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:01
13.9.2019.

Kako zadržati preplanuli ten: Trikovi koji pomažu

Ljeto se bliži kraju, a mnogi bi željeli da im preplanuli ten što duže traje. Nekoliko beauty trikova može pomoći u tome.

Unutrašnja hidratacija

I sami sigurno znate koliko je voda važna za našu kožu, ali i zdravlje. Hidratizujte svoje tijelo i pijte što više vode tokom dana. Vaša koža biće vam zahvalna - postići ćete zdravi sjaj i besprijekoran ten, a pravilnom hidratacijom uspjećete i da duže zadržite preplanulu put.

Spoljašnja hidratacija

Sljedeći korak je takođe važan, a to je korištenje ulja i losiona za tijelo. Odaberite lagane i hidratantne losione, kreme za tijelo ili prirodna nerafinisana i hladno presovana ulja poput kokosovog. Donijeće vašoj koži mekoću i sjaj, a takođe i pomoći u zadržavanju preplanulosti.

Izbjegavajte pilinge

Nakon tuširanja, nemojte kožu trljati peškirom kako ne biste ogulili njen spoljašnji sloj. Iz istog razloga izbjegavajte pilinge, oni će vam od veće koristi biti tokom zimskih mjeseci.

Konzumirajte namirnice bogate beta karotenom

U vašoj kuhinji skrivaju se namirnice koji će produžiti trajanje vaše preplanulosti. Posegnite za voćem i povrćem koje je bogato beta karotenom poput dinje, kajsija, paradajza, šargarepe, spanaća i batata. Napunite tanjir zdravom hranom i uživajte znajući da ćete produžiti ten sedmicama nakon ljetovanja.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:07
  21.10.2019.

  Žene imaju dvostruko veću vjerovatnoću za razvoj depresivnog stanja od muškaraca, i ono se može javiti u bilo kom periodu života.

 • 22:26
  20.10.2019.

  Zahvaljujući ovim maskama za kosu, koje možete i same da napravite, imaćete kosu u svakom trenutku kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

 • 15:03
  20.10.2019.

  U Crnoj Gori, zbog nepostojanja registra, nema preciznih podataka o broju oboljelih od rijetkih bolesti i vrstama koje su zastupljene, kazala je predsjednica Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Nataša Bulatović.

 • 22:02
  18.10.2019.

  Agenciji za ljekove i medicinska sredstva (CALIMS) prošle godine prijavljena je 141 sumnja na neželjelno dejstvo ljekova, što je za 93 slučaja manje u odnosu na godinu ranije.