Autor: onogost.me
Foto: kucnilekar.com
21:46
8.2.2019.

Kantarion tjera depresiju

Stručnjaci su raznim istraživanjima ustanovili da ulje kantariona može da umanji tegobe depresije jer usklađuje nivo hormona seratonina i dopamina u mozgu.

Ukoliko niste od onih koji pate od trajne depresije, nego vas ponekad obuzme tuga i loše raspoloženje, pokušajte pomoći sebi prirodnim sredstvima.

Hipericin kojeg ima u kantarionu je snažniji antidepresiv od neki farmaceutskih ljekova, a uzrokuje manje nuspojava. kantarion obezbjeđuje mirniji san a poznato je da depresivcni imaju problema sa snom.

U jednoj njemačkoj studiji stručnjaci su kantarion dali grupi od 105 osoba koje su patile od umjerene depresije.

U poređenju sa kontrolnom grupom oni su spavali bolje i imali mirniji san.

Ispitanici koji su uzimali kantarion bili su bolje raspoloženi i manje su patili od glavobolje.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:50
  21.4.2019.

  Uvijek namažite kremu za sunčanje, ponesite jaknu za svaki slučaj, ako nemate ništa lijepo da kažete nemojte reći ništa.

 • 19:30
  20.4.2019.

  Američki stručnjaci su, u nedavno završenom istraživanju, otkrili da ljuta papričica nije samo začin mnogim gurmanskim jelima, već i potencijalni lek za sprečavanje širenja malignih ćelija, piše RTS.

 • 15:14
  20.4.2019.

  Crna Gora je za kontinuiranu medicinsku edukaciju ove godine obezbijedila 500.000 eura, a novac će, prema broju zaposlenih, biti raspoređen u vidu budžeta svakoj zdravstvenoj ustanovi, saopštila je direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite Vesna Miranović

 • 22:05
  19.4.2019.

  Došlo je ljepše vrijeme i gdje god pogledate možete vidjeti ljude kako se voze biciklima. To ne čudi, s obzirom na to koliko je vožnja bicikla dobra po zdravlje, jer osim što stičete kondiciju, gubite kilograme i oblikujete mišiće, i ako ste biciklom zamijenili automobil, onda čuvate i okolinu.