“Karavan zdravlja i vakcinacije“ danas u Nikšiću

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 28.02.2023. u 08:11
„Karavan zdravlja i vakcinacije“, biće održan danas na Trgu slobode, u periodu od 11.30 do 14.30h.

“To će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama)”, navode iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Posebno je važno, kako kažu, što će za sve građane koji budu izrazili želju biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina.

Istovremeno, biće omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi i sl.

U okviru „Karavana zdravlja i vakcinacije“ planirano je sprovođenje niza informativno-edukativnih  aktivnosti, takođe planiran je i prikladan umjetnički program.

Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, uz podršku Vlade SAD-a i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Institutom za javno zdravlje Crne Gore i domovima zdravlja, realizuje „Karavan zdravlja i vakcinacije“ .

Ovo je drugi, od četiri predviđena „Karavana zdravlja i vakcinacije“.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na nekoliko načina ove godine u Crnoj Gori je obilježen "Ljubičasti dan" posvećen podršci osobama koje imaju epilepsiju. U Kliničkom Centru Crne Gore radi jedan subspecijalista epileptolog, dok u Institutu za bolesti djece imaju tri pedijatra-epileptologa.
  Sutjeska je večeras savladala Primorje 95:83 u 19. kolu Prve crnogorske košarkaške lige i upisala 14. pobjedu u šampionatu.