“Karavan zdravlja i vakcinacije” sjutra na Trgu slobode

IJZ
 • Autor onogost.me
 • 27.02.2023. u 08:41
Drugi od četiri predviđena „Karavana zdravlja i vakcinacije“, biće održan u utorak, 28. februara, na gradskom Trgu u Nikšiću, u periodu od 11.30 do 14.30 časova, najavljeno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

“To će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama). Posebno je važno što će za sve građane koji budu izrazili želju biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina”, navode iz IJZ.

Istovremeno, kako su kazali, biće omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi i sl.

U okviru „Karavana zdravlja i vakcinacije“ planirano je sprovođenje niza informativno-edukativnih  aktivnosti, takođe planiran je i prikladan umjetnički program.

“U slučaju odlaganja zbog nepovoljnih vremenskih uslova, informacije možete naći na www.ijzcg.me i na društvenim mrežama Instituta za javno zdravlje Crne Gore”, naveli su iz IJZ.

Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, uz podršku Vlade SAD-a i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Institutom za javno zdravlje Crne Gore i domovima zdravlja, realizuje „Karavan zdravlja i vakcinacije“ .

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.