Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

KCCG: Digitalni mamograf ponovo u funkciji

KSCG
  • Autor onogost.me
  • 25.12.2023. u 14:55
Digitalni mamograf Odjeljenja za dijagnostiku dojke Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) od danas u punoj funkciji, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kvar je, kako je rečeno, otklonjen u četvrtak, 21. decembra, u petak je urađeno probno testiranje, a od danas pacijentkinje nastavljaju preglede na ovom aparatu planiranom dinamikom.

"Podsjećamo i ovom prilikom da je Klinički centar Crne Gore nakon kvara odmah preduzeo sve mjere i radnje za njegovo otklanjanje. Ovlašćeni serviser je odmah preduzeo sve mjere i radnje i utvrdio da se radi o kvaru za čije otklanjanje je, pored značajnih finasijskih sredstava oko 120.000 €, bilo neophodno i izvjesno vrijeme", piše u saopštenju KCCG.

Dodaju da su do popravke aparata, zahvaljujući razumijevanju podgoričkog Doma zdravlja, , pacijentkinje bez pauze obavljale preglede na mamografu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a nalaze su očitavali radiolozi Odjeljenja za dijagnostiku dojke KCCG-a.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore je juče registrovao osmi slučaj obolijevanja od morbila, saopšteno je iz IJZ.
    Ukoliko ste pod jakim stresom, trebali biste prestali jesti nezdravu hranu kako ne biste pogoršali svoje psihičko stanje, te umjesto nje konzumirati zdrave namirnice.