Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nacionalni Call centar za vakcinaciju 1717 počeo sa radom

1614870133-img-1116-i_1064x709
PR Centar
  • Autor onogost.me
  • 04.03.2021. u 16:03

Građani koji pripadaju prioritetnim grupama mogu da pozovu Call centar na broj 1717 i zakažu vakcinaciju, oni iz opšte populacije pozivanjem toga broja iskazuju interesovanje, a o terminu vakcinacije biće obaviješteni kada stigne dovoljan broj vakcina.

Generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje pri Ministarstvu zdravlja, Aleksandar Sekulić, pojasnio je da građani mogu da pozovu 1717 i pokažu interesovanje za vakcinaciju, kao i da zakažu termin vakcinacije ukoliko se nalaze u prioritetnim grupama.

"Sve građane, koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju putem upitnika na sajtu covidogovor.me, kontaktiraće operateri za Call centra da im se nakon što dođe dovoljan broj vakcina ponudi termin i mjesto vakcinacije. Dakle, oni koji su popunili upitnik ne moraju da zovu Call centar", pojasnio je Sekulić.

Ukoliko nekome ne bude odgovarao predloženi termin u dogovoru sa operaterom će moći da ga promijeni.

"Onaj koji pozove, a nije u nekoj od prioritetnih grupa će ostaviti podatke i kada bude definisan proces imunizacije za njegovu grupu biće pozvan i biće mu ponuđeni termin i mjesto vakcinacije. Kada stigne dovoljan broj vakcina za opštu popolaciju svi koji su iskazali interesovanje će biti kontaktirani i biće im ponuđeni termini za vakcinaciju", kazao je Sekulić za PR Centar.

Direktor Komercijalnog sektora u Crnogorskom Telekomu, Predrag Perković, kazao je da mu je zadovoljstvo što je ta kompanija bila partner Ministarstvu zdravlja u implementaciji Call centra 1717, koji će, kako je ocijenio, vjerovatno biti najvažniji broj u Crnoj Gori narednih mjeseci, budući da je proces vakcinacije od nacionalnog značaja.

"Donacija Crnogorskog Telekoma sastoji se od cloud call centar platforme, komunikacione infrastrukture i pune tehničke podrške u implementaciji rješenja. Ovo tehničko rješnje omogućava pristup aplikaciji sa više različitih lokacija, u ovom slučaju 18 domova zdravlja širom Crne Gore, kao i jednostavnu mogućnost povećanja broja agenata i kanala“, rekao je Perković.

Istakao je da je Crnogorski Telekom omogućio i besplatne pozive prema broju 1717, kao i da su ostali operatori podržali inicijativu i omogućili besplatne pozive građana prema tom call centru.

Operaterka u Call centru, Dajana Zlatičanin, kazala je da sada broj 1717 najčešće pozivaju stariji građani, ali ima i mlađih.

"Naši operateri uzimaju potrebne podatke i građani će biti blagovremeno pozvani na vakcinaciju“, kazala je Zlatičanin.

Izvor: PR Centar

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore je juče registrovao osmi slučaj obolijevanja od morbila, saopšteno je iz IJZ.