Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
10:38
7.8.2020.

OB Nikšić: Jedan pacijent na respiratoru, životno ugrožena još četiri

Na bolničkom liječenju u Opštoj bolnici Nikšić trenutno se nalaze 43 kovid pacijenta, od čega je 33 na Infektivnom odjeljenju, dok je deset smješteno na odjeljenju psihijatrije.


Prema riječima direktora Opšte bolnice, Ilije Ašanina, za tri pacijenta sa Infektivnog odjeljenja čekaju se rezultati opservacije.

Pet pacijenata sa odjeljenja psihijatrije, čiji su rezultati testa negativni, danas će, kako je kazao Ašanin, biti vraćeni u Specijalnu bolnicu za psihijatriju u Dobroti, u Kotoru.

„Ono što je loše je da imamo jednog pacijenta koji se nalazi na respiratoru i životno je ugrožen. Od ostalih pacijenata imamo četiri koja su životno ugrožena, ali nijesu trenutno na respiratoru. Nadamo se da nećemo doći u situaciju da moramo da ih stavimo na respirator, ostali su stabilnih vitalnih parametara“, saopštio je Ašanin.

U Opštoj bolnici nema nijednog medicinskog radnika koji je pozitivan, a ovih dana, kako je kazao, doći će do zamjene osoblja u kovid bolnici.

„U rad ulazi druga grupa ljekara i medicinskih sestra, tako da će oni u narednih mjesec dana biti u kovid zoni“, kazao je Ašanin, dodajući da se u bolnici trenutno nalazi najveći broj pacijenata iz Nikšića.

Ostale vijesti iz kategorije