Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:05
8.4.2019.

Pet savjeta za uvijek lijepe ruke

Suva i perutava koža je veoma neugodna, ali kako ruke stalno upotrebljavamo (pranje ruku, suđa, čišćenje...), ona se neizbježno isušuje.

Ruke perite mlakom vodom - kada perete ruke, uvijek pripazite da je voda mlaka, a nikako vruća ili prehladna jer velike razlike u temperaturi štete koži i intenzivno ju isušuju.

Ne zaboravite na piling - jednom tjedno uklonite odumrle ćelije i omogućite koži ruku da diše. Piling možete napraviti i jednostavno u zdjelici, od malo šećera i maslinovog ulja. Istrljajte nježno ruke, pogotovo područje između prstiju i isperite.

Neka je krema uvijek uz vas - uvijek, ali pogotovo tokom zimskih mjeseci, neka hranjiva krema za ruke uvijek bude uz vas. Nanosite ju ujutro prije izlaska iz kuće, za zaštitu spoljašnjih uticaja, tijekom dana nakon pranja ruku te obavezno naveče prije spavanja. Da bi sačuvala svoju ljepotu, koži je tijekom cijelog dana potrebna zaštita od isušivanja.

Masaža ruku - masaža godi cijelom tijelu, pa tako i vašim rukama. Svako veče prije spavanja, uz nanošenje hranjive kreme, napravite petominutnu masažu ruku kako bi podstakli cirkulaciju u rukama i prstima te omogućili bolje upijanje kreme.

Ne zaboravite na gumene rukavice - kada čistite po kući ili perete suđe, uvijek navucite gumene rukavice. Razni deterdženti i hemikalije intenzivno isušuju kožu i uzrokuju oštećenja, a često i iritacije, što sve skupa dovodi do prijevremenog starenja kože.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:58
  16.7.2019.

  Prema evidenciji o broju oboljelih od karcinoma kože na osnovu podataka iz primarne zdravstvene zaštite, odnosno na osnovu prve posjete izabranim ljekarima sa tim dijagnozama u 2014. godini evidentirana su 292 oboljela, 160 muškaraca i 132 žene, u 2015. 265 oboljelih, 144 muškarca i 121 žena, dok je najviše oboljelih unazad pet godina bilo 2016. godine ukupno 315, od čega 195 muškaraca i 120 žena. 

 • 14:20
  16.7.2019.

  Zaštita zdravlja građana Crne Gore je osnovni cilj novog predloga zakona koji donosi zabranu pušenja, poručeno je sa sjednice skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

 • 21:48
  15.7.2019.

  Novo istraživanje pokazuje da jedna čaša zaslađenih pića dnevno povećava rizik od kancera, prenosi CNN.

 • 22:00
  14.7.2019.

  Što duže sjedimo, veći su rizici za oštećenje srca, navodi se u rezultatima istraživanja sprovedenog na University of Texas Southwestern Medical Center i objavljenog u časopisu Circulation, a u kojem je učestvovalo više od 1700 ispitanika.