Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počelo prijavljivanje za vakcinaciju

img_23022021_201310_800_x_437_pixel
Gov.me
  • Autor onogost.me
  • 23.02.2021. u 19:13

Vlada Crne Gore pokrenula je internet stranicu covidodgovor.me, na kojoj se, između ostalog, mogu prijaviti građani koji žele da se vakcinišu protiv korona virusa.

Na internet platormu, u dijelu Imunizacija, građani popunjavanjem upitnika iskazuju interesovanje da prime vakcinu protiv COVID-19.

Da bi iskazali zainteresovanost i vakcinisali se, nije potrebno da biti osiguranik Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Svi državljani Crne Gore su po automatizmu kandidati da prime vakcinu.

"Nakon što iskažete interesovanje, u narednom periodu obavijestićemo Vas o tačnom terminu i mjestu vakcinacije", navodi se na sajtu covidodgovor.me.

Kako se navodi, upitnik se može popuniti i za članove domaćinstva.

"Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član Vašeg domaćinstva nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj", piše u uputstvu.

Najugroženije grupe prve će primiti vakcinu protiv koronavirusa.

"S dolaskom drugog kontingenta vakcina crnogorska javnost dobiće precizne informacije o tome kada počinje vakcinacija ostatka prioritetnih grupa i opšte populacije, kako i gdje će se vakcinacija sprovoditi. Preporuka je da, upravo iz tih razloga, redovno pratite naš sajt", navodi se, između ostalog, na sajtu.

Po Nacionalnom planu u Crnoj Gori bi trebalo vakcinisati 330.000 građana, kako bi se moglo govoriti o kolektivnom imunitetu.

Drugi kontingent ruskih vakcina, 5.000 doza, stiže u četvrtak, dok će kineske vakcine ka Crnoj Gori krenuti 27. februara.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore je juče registrovao osmi slučaj obolijevanja od morbila, saopšteno je iz IJZ.