Pregledi bez uputa u oftalmološkoj klinici 16. i 17. marta

KCCG
 • Autor onogost.me
 • 10.03.2023. u 22:20
Klinika za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), tradicionalno i ove godine obilježiće Svjetsku nedjelju borbe protiv glaukoma tako što će organizovati bez zakazivanja od izabranog doktora, što znači bez uputa, dvodnevne preventivne preglede radi kontrole očnog pritiska. Navedeni pregledi planirani su za četvrtak i petak (16. i 17. marta) u terminu od 9 do 14 časova u oftalmološkoj ambulanti (Poliklinika KCCG prvi sprat).

Kako naglašavaju u KCCG, broj pregleda ograničen je i biće obezbijeđen za prvih 60 zainteresovanih građana koji žele na ovaj način da provjere očni pritisak, tako što će se prijaviti u utorak i srijedu (14. i 15. marta) pozivom na brojeve telefona: 020 412 313 i 020 412 265.

Oftalmolozi preporučuju da se prijave građani koji pripadaju rizičnoj grupi za ovu bolest, kako je zovu “šunjajući kradljivac vida”, odnosno, da su stariji od 40 godina.

“Podsjećamo da se Svjetska nedjelja borbe protiv glaukoma obilježava svake godine u drugoj nedjelji marta. U pitanju je podmukla bolest oka koja može, ukoliko se na vrijeme ne otkrije i liječi, da izazove trajno sljepilo. Građani će nakon pregleda, takođe, dobiti brošuru sa najvažnijim informacijama o ovoj bolesti. Naglašavamo da će pregledi biti organizovani u skladu sa preporučenim epidemiološkim preventivnim mjerama (obavezno nošenje zaštitne maske za lice)”, navode u saopštenju KCCG.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na nekoliko načina ove godine u Crnoj Gori je obilježen "Ljubičasti dan" posvećen podršci osobama koje imaju epilepsiju. U Kliničkom Centru Crne Gore radi jedan subspecijalista epileptolog, dok u Institutu za bolesti djece imaju tri pedijatra-epileptologa.