Šćekić: Smanjićemo liste čekanja, radimo sve kako bi spriječili nestašicu ljekova

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 02.01.2023. u 09:37
Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić u razgovoru za CdM poslao je ohrabrujuće poruke. On uvjerava da će se smanjiti liste čekanja građana kod ljekara specijaliste, kao i da njegov resor čini sve da u ovoj godini ne bude nestašice ljekova.

“Ministarstvo zdravlja je uložilo napore da se u budžetu za 2023. godinu opredijeli dovoljno finansijskih sredstava za nabavku ljekova i medicinskih sredstava. Poslije dugo godina, Fond za zdravstveno osiguranje ulazi u novu godinu bez dugovanja, sto je preduslov da se održi kontinuirano snabdijevanje ljekovima i medicinskim sredstvima”, navodi Šćekić.

Prema njegovim riječima, na ovaj način stvoreni su uslovi za raspisivanje tendera koji bi obezbijedio nesmetano snabdijevanje ljekovima za više mjeseci, što doprinosi dostupnosti ljekova građanima Crne Gore.

“Ministarstvo zdravlja kontinuirano prati promjene koje se dešavaju u farmaceutskoj industriji, te će blagovremeno preduzeti sve aktivnosti u svojoj nadležnosti kako bi se obezbijedilo kontinuirano snabdijevanje ljekovima i spriječila pojava deficita ljekova”, kazao je Šćekić.

Što se listi čekanja tiče, Šćekić za CdM ističe da je Ministarstvo zdravlja preduzelo niz koraka, kako bi se one  smanjile u najvećoj mogućoj mjeri u 2023. godini, te da se ovo nalazi visoko na listi prioriteta.

“Navedene mjere će dati rezultat kada se usvoji zakon i krene u implementaciju, pa odgovorno mogu da tvrdim da ćemo smanjiti liste čekanja, na zadovoljstvo svih građana. Naša namjera je da stvorimo održiv sistem i na bolji način uvežemo sva tri nivoa zdravstvene zaštite, kako bi se otklonile sve anomalije, a zdravstveni radnici imali bolje uslove za rad”, zaključio je Šćekić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fudbaleri Sutjeske u Antaliji tempiraju formu za drugi dio šampionata na domaćoj sceni.
  Nikšićki vatrogasci-spasioci imali su prošle godine 1.112 intervencija, što je za deset odsto više u odnosu na godinu ranije.