Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Šimun-Ersoy: U fokusu buduće saradnje Ministarstva zdravlja i agencija TIKA edukacija zdravstvenog kadra

Ministarstvo zdravlja
 • Autor onogost.me
 • 02.02.2024. u 16:23
Saradnja između Ministarstva zdravlja i Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), koja je i do sada bila izuzetno uspješna i značajna za zdravstveni sistem u Crnoj Gori, u narednom periodu će se, kroz konkretne programe podrške, dodatno unapređivati i dograđivati, zajednički je zaključak sa sastanka ministra zdravlja dr Vojislava Šimuna sa Nihal Ersoy, koordinatorkom Agencije TIKA za Crnu Goru.
Ministar Šimun je zahvalio narodu Turske i Ageneciji TIKA na višestrukoj pomoći crnogorskom zdravstvenom sistemu, koja je, kako je rekao, rezultirala podizanjem nivoa kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima Crne Gore.  
On je izrazio ubjeđenje da će se ovako kvalitetna i sadržajna saradnja nastaviti i intenzivirati i u narednom periodu”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.
Koordinatorka Agencije TIKA  Nihal Ersoy podsjetila je da su od 2007. godine, od kada su prisutni u  Crnoj Gori, realizovali brojne projekte i aktivnosti, koje su u oblasti 
zdravstva bile usmjerene na unapređenje infrastrukture, nabavku medicinske opreme i edukaciju kadra.   
”Na današnjem sastanku, sagovornici su se saglasili da u narednom periodu, kada su zajedničke aktivnosti u oblasti zdravstva u pitanju, fokus bude na edukaciji i stručnom 
usavršavanju zdravstvenog kadra. U tom smislu, TIKA će omogućiti dolazak turskih ljekara u Crnu Goru, koji će edukovati naš medicinski kadar u raznim oblastima 
medicine, kao što su ginekologija, hirurgija, ortopedija, anesteziologija, kao i u oblastima javnog zdravlja, reagovanja u vanrednim situacijama,  upravljanja 
bolnicama i drugo. Pored toga, edukaciju će pratiti i obezbjeđivanje neophodne medicinske opreme za određene terapijske i dijagnostičke procedure”, navodi se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore je juče registrovao osmi slučaj obolijevanja od morbila, saopšteno je iz IJZ.
  Ukoliko ste pod jakim stresom, trebali biste prestali jesti nezdravu hranu kako ne biste pogoršali svoje psihičko stanje, te umjesto nje konzumirati zdrave namirnice.