Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
07:58
24.11.2020.

Stižu vakcine protiv hepatitisa B za djecu

Kajem mjeseca u domove zdravlja širom Crne Gore trebalo bi da stigne vakcina protiv hepatitisa B - doze za djecu, potvrđeno je Pobjedi iz Montefarma.

 


Redakciji tog lista požalili su se roditelji kojima je, nakon što su poveli djecu na redovnu vakcinaciju, rečeno da vakcine protiv hepatitisa B trenutno nema.

Iz Montefama su juče pojasnili da nije u pitanju nestašica, već da će biti dopunjena isporuka koja je stigla početkom novembra.

"Vakcinu protiv hepatitisa B, doze za djecu, pod imenom Engerix B, proizvođača GlaxoSmithKline-London, Montefarm je isporučio manju količinu početkom novembra. Novu isporuku očekujemo krajem mjeseca i nakon njenog prispijeća istog dana će početi distribucija domovima zdravlja", rečeno je iz Montefarma.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:46
  27.1.2021.

  Prošla godina je bila jedna od najizazovnijih u modernoj istoriji, a posledice pandemije korona virusa ostaviile su traga i na mentalno zdravlje.

 • 17:10
  27.1.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analize i Institutu dostavile rezultate za 1.818 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 563 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

 • 07:56
  27.1.2021.

  Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorka Oana Kristina Popa i glavna pregovaračica Zorka Kordić potpisale su danas Sporazum o finansiranju podrške EU zdravstvenom sektoru u borbi protiv COVID-19. 

 • 22:13
  26.1.2021.

  Korijen maslačka je čest sastojak detoksikacionih čajeva i dodataka zbog svojih svojstava uravnoteženja jetre.