Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
10:41
9.4.2019.

Vakcinacija obavezna, ali nije uslov za upis u škole

Generalni direktor Direktorata za javno zdravlje dr Miro Knežević podsjeća da vakcinacija nije uslov za upis u škole i vrtiće u Crnoj Gori, ali dodaje da bi to zakonom trebalo promijeniti.


Kako pojašnjava, vakcinacija jeste obavezna, ali nije uslov za upis u vaspitno-obrazovne ustanove. Izmjene zakona bi, kako smatra, značile bolju zaštitu djece.

“Garantovala bi se zaštita stanovništva od zaraznih bolesti u korist zaštite djece”, kazao je Knežević u Jutarnjem programu TVCG.

On je naveo i da je bitno da se razvija svijest građana, da je vakcinacija potrebna da bi se zaštitili. Cilj je, kaže, obuhvat od 95 odsto vakcinacije, kako bi zaštitili populaciju.

U kalendaru se nalaze vakcine koje su obavezne.

“Te vakcine djeci daju pedijatri i vakcine se daju zdravoj djeci”, poručio je Knežević.

 

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:55
  22.4.2019.

  Ako gulite jabuku prije nego što je zagrizete, pravite ključnu grešku. Odbacujući njenu koru, lišavate se čak 75 odsto dijetalnih vlakana.

 • 21:50
  21.4.2019.

  Uvijek namažite kremu za sunčanje, ponesite jaknu za svaki slučaj, ako nemate ništa lijepo da kažete nemojte reći ništa.

 • 19:30
  20.4.2019.

  Američki stručnjaci su, u nedavno završenom istraživanju, otkrili da ljuta papričica nije samo začin mnogim gurmanskim jelima, već i potencijalni lek za sprečavanje širenja malignih ćelija, piše RTS.

 • 15:14
  20.4.2019.

  Crna Gora je za kontinuiranu medicinsku edukaciju ove godine obezbijedila 500.000 eura, a novac će, prema broju zaposlenih, biti raspoređen u vidu budžeta svakoj zdravstvenoj ustanovi, saopštila je direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite Vesna Miranović