Zbog čega biste češće trebali konzumirati orahe

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 04.12.2022. u 21:41
Konzumiranje oraha je idealan način za održavanje zdravlja kako starite.

U istraživanju je učestvovalo 3.023 ljudi u dobi između 18 i 30 godina. Dokazano je da oni koji redovno jedu orahe uspješno praktikuju zdravu prehranu više sudjeluju u fizičkoj aktivnosti i manje su izloženi riziku od srčanih bolesti.

“Oni koji počnu jesti orahe u mladoj dobi neće imati problema sa bolestima kao što su dijabetes i gojaznost. Ukoliko ste u srednjoj dobi i tek počinjete praktikovati konzumiranje oraha, i dalje postoji šansa da poboljšate svoje zdravlje”, kazala je ljekarka Lyn M. Steffen za magazin Eat This, Not That, prenosi klix.ba.

Dodala je da orasi sadrže omega-3 masne kiseline, koje srce održavaju zdravim. Osim toga, oni sadrže i vlakna koja stabilizuju nivo šećera u krvi i zbog toga ćete duže biti siti.

Izvor: klix.ba

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori je od jučerašnjeg presjeka registrovano 57 novih slučajeva koronavirusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.
  Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ) analizirale su 860 uzorka i utvrdile 58 novih slučajeva infekcije koronavirusom.
  Podaci o broju oboljelih od kancera pokazuju da svake godine više od 3.000 osoba oboli od ove teške i podmukle bolesti u Crnoj Gori. Mušku populaciju najviše pogađa karcinom pluća, a samo u prethodnoj godini Bolnica za plućne bolesti “Dr Jovan Bulajić” je zabilježila 350 slučajeva. U zdravstvenoj ustanovi u Brezoviku trenutno je 200 pacijenata na bolničkom liječenju.