Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:23
11.12.2019.

Župa dobija apoteku

U Miolju Polju, pored ambulante, polovinom sljedeće godine biće otvorena apoteka Montefarm, čime će se zaokružiti primarna zdravstvena zaštita u Župi Nikšićkoj.


Naime, juče je potpisan ugovor o zakupu na pet godina između Montefarma i Lutrije Crne Gore u čijem privremenom objektu je predviđeno da apoteka bude smještena.

Predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović ovom prilikom zahvalio je direktoru firme Monterfam Rašu Dragašu koji je, kako je naveo, navedenu inicijativu podržao i aktivno se uključio da se ista realizuje.

“Narednog mjeseca slijedi adaptacija navedenog objekta, a početak rada apoteke se očekuje sredinom januara 2020. godine. Imajući u vidu činjenicu da su mještani Župe morali da idu u Nikšić za svaki propisani recept u mjesnoj ambulanti, ovo će svakom mještaninu biti veliko olakšanje”, naveo je Radulović.

On je naglasio da su u proteklom periodu imali podršku direktora Doma zdravlja Veselina Bulatovića kako bi se mjesna ambulanta dovela na zavidan nivo, a da je u adaptaciji iste učestvovala i firma Uniprom metali.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:03
  25.1.2020.

  Novo istraživanje otkrilo je da su tri glavna razloga za gojaznost djece nekonzistentnost obroka, vrijeme provedeno pred televizorom ili računarom i ono najvažnije, spavanje.

 • 21:58
  24.1.2020.

  Od obične ogrebotine sve do težih povreda, ljudi pokušavaju da na razne načine ubrzaju zarastanje rana. Pravilan tretman može ubrzati zacjeljivanje do 50 odsto i smanjiti rizik od nastanka ožiljaka, kaže Rainer Wolber iz istraživačkog i razvojnog centra Beiersdorf AG.

 • 08:53
  23.1.2020.

  U periodu od 13. do 19. januara u Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje (IJZ) laboratorijskim putem potvrđeno je 16 slučajeva infekcije virusom gripa.

 • 08:48
  23.1.2020.

  Predlogom Zakona o ljekovima, koji je utvrdilo Ministarstvo zdravlja, propisano je da Vlada formira Institut za ljekove i medicinska sredstva koji će se baviti kontrolom kvaliteta, bezbjednosti i izdavanja dozvola za medikamente.