Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:23
11.12.2019.

Župa dobija apoteku

U Miolju Polju, pored ambulante, polovinom sljedeće godine biće otvorena apoteka Montefarm, čime će se zaokružiti primarna zdravstvena zaštita u Župi Nikšićkoj.


Naime, juče je potpisan ugovor o zakupu na pet godina između Montefarma i Lutrije Crne Gore u čijem privremenom objektu je predviđeno da apoteka bude smještena.

Predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović ovom prilikom zahvalio je direktoru firme Monterfam Rašu Dragašu koji je, kako je naveo, navedenu inicijativu podržao i aktivno se uključio da se ista realizuje.

“Narednog mjeseca slijedi adaptacija navedenog objekta, a početak rada apoteke se očekuje sredinom januara 2020. godine. Imajući u vidu činjenicu da su mještani Župe morali da idu u Nikšić za svaki propisani recept u mjesnoj ambulanti, ovo će svakom mještaninu biti veliko olakšanje”, naveo je Radulović.

On je naglasio da su u proteklom periodu imali podršku direktora Doma zdravlja Veselina Bulatovića kako bi se mjesna ambulanta dovela na zavidan nivo, a da je u adaptaciji iste učestvovala i firma Uniprom metali.

Ostale vijesti iz kategorije