Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ministarstvo sporta protiv školskih sportskih društava

17197685_10211029295559695_92752282_n
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 22.03.2017. u 17:42

Ministarstvo sporta ne stoji iza inicijativa za formiranje školskih sportskih društava koje pokreću određeni sportski subjekti i nevladine organizacije, saopšteno je iz tog vladinog resora.

Riječ je, kako se navodi, o neosnovanom pozivanju na zajedničku saradnju sa tim organom zarad lakšeg ispunjavanja sopstvenih ciljeva.

“Imajući u vidu da je jedan od centralnih prioriteta ministarstva u narednom periodu unapređenje sporta u školama uskoro će biti potpisan memorandum o saradnji Ministarstva sporta i Ministarstva prosvjete u oblasti školskog sporta”, najavili su iz Ministarstva sporta.

Oni dodaju da će navedenim memorandumom biti definisani ciljevi saradnje tih organa na osnovu kojih će se planirati realizacija konkretnih aktivnosti na unapređenju i razvoju školskog sporta.

“Škole će o tom biti zvanično informisane od Ministarsatva sporta i prosvjete. Upozoravamo sportske subjekte i nevladine organizacije koje se u svojim obraćanjima školama pozivaju na Ministarstvo sporta, bez osnova i saglasnosti ovog organa, da to više ne rade, inače ćemo biti primorani da navedene slučajeve procesuiramo nadležnim organima”, kaže se u saopštenju.

 

rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.