Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za prevoz poslanika potrošeno 38.068 eura

79fe34d45c871c8db426b778e51873ae_xl
Skupština.me
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2020. u 06:12

Skupština Crne Gore je od januara do maja ove godine, za prevoz poslanika za dolazak na parlamentarna zasjedanja iz budžeta izdvojila 38.068 eura, a za gorivo za službena vozila za isti period uplatila je 11.580, saopšteno je Pobjedi iz te institucije.

Pravo na službeni auto koriste potpredsjednici Skupštine, Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu, kao i deset poslanika DPS-a - Predrag Sekulić, Andrija Nikolić, Radule Novović, Halil Duković, Nada Drobnjak, Miodrag Vuković, Nikola Rakočević, Suad Numanović, Luiđ Škrelja i Nikola Divanović, kao i Adrijan Vuksanović iz HGI, Boris Mugoša iz SD-a, Raško Konjević iz SDP-a, te dva poslanika DF-a, Milutin Đukanović i Slaven Radunović.

Poslanici imaju pravo na upotrebu službenog vozila, shodno Pravilniku o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila u Skupštini Crne Gore.

Pravo na nadoknadu po osnovu zakupa stana u mjestu zasjedanja Skupštine i njenih radnih tijela koriste tri poslanika i u tu svrhu je od januara do maja ove godine potrošeno 5.373 eura, dok hotelski smještaj koriste četiri poslanika, što je za prvu polovinu ove godine parlament koštalo 734 eura – saopšteno je Pobjedi iz parlamenta.

Za zakup stana Adrijanu Vuksanoviću (HGI) od januara do maja uplaćeno je 1.847 eura. Isti iznos uplaćen je i Branku Čavoru (DPS), dok je za zakup stana Goranu Daniloviću (UCG) izdvojeno 1.679 eura. Hotelski smještaj u prvoj polovini ove godine za Mirsada Murića (DPS) koštao je 322 eura, Luiđa Škrelju (DPS) 182, Danijela Živkovića (DPS) 183, a potpredsjednika parlamenta Gencija Nimanbegua 46 eura.

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.