Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Šteta na farmi Miljanića preko 200 hiljada eura

213202226_541692747185888_7595731750155850692_n_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 12.07.2021. u 13:17

Radivoje Miljanić, vlasnik farme koza koja je juče uništena u požaru, kazao je za Vijesti da je šteta, prema njegovoj gruboj procjeni, preko 200 hiljada eura.

Miljanići su juče u požaru izgubili sve ono što su stvarali preko deset godina. Stradalo je 300 koza sa jaradima, kao i 2.500 bala sijena. Sva oprema - izmuzište, muzilice...

Miljanić vjeruje da je požar krenuo od elektro instalacija i da se vatra brzo razbuktala.

On je u izjavi za Vijesti kazao da ga je posjetio predsjednik opštine Marko Kovačević sa saradnicima i obećao pomoć koliko bude mogao.

Kaže ima i najave da će doći i iz Ministarstva poljoprivrede. Bili su i članovi Unije stočara i oni su obećali pomoć, kao i članovi Privredne komore Crne Gore.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević je najavio da će lokalna uprava u skladu sa svojim skromnim mogućnostima pomoći koliko god bude mogla.

„Ovim putem pozivamo državne institucije i privrednike da takođe priteknu u pomoć gospodinu Miljaniću. Kad je teško moramo zajedno“, napisao je Kovačević na svom Fejsbuk profilu.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nebojša Veličković jutros je za Javni servis kazao da će predstavnici Ministarstva danas obići farmu koza Miljanić i reagovati u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima.

Izvor: Vijesti/onogošt.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Tradicionalna izložba pčelinjih proizvoda, koja se u gradu podno Trebjese organizuje po 21 put, okupila je više od 40 izlagača iz svih krajeva Crne Gore, ali i regiona.
Na poluostrvu Krupačkog jezera policija je pronašla tri vreće, težine 30 kilograma, u kojima su se nalazile zelene biljke, nalik na opojnu drogu marihuanu. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je M. S. (38) u Kočanima, saopšteno je iz Uprave policije (UP).
U Crnoj Gori jutros se saobraća uglavnom po suvim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).