Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Polaganjem cvijeća na spomenike obilježili sjećanje na Trinaestojulski ustanak

ubnor_nk_13_jul
UBNOR i antifašisti Nikšića
  • Autor onogost.me
  • 13.07.2021. u 10:44

Članovi Udruženja boraca Nor-a i antifašisti Nikšića su povodom obilježavanja Dana državnosti i 80 godina od Trinaestojulskog ustanka, položili cvijeće kod Spomenika pod Trebjesom i na Bogetićima kod centralnog spomenika poginulim borcima i žrtvama fašističkog terora sa ovog područja.

"Na Bogetićima  je dr Jasmina Nikčević, član Predsjedništva UBNOR-a i antifašista Nikšić, govorila o doprinosu Pješivačkog kraja u Trinaestojulskom ustanku, istakavši da je ovaj kraj u svim oslobodilačkim ratovima davao nemjerljiv doprinos našoj vjekovnoj borbi za slobodu istakvaši da je u toku NOR-a sa ovog područja poginulo 114 muškaraca i 17 žena od kojih je  39% bilo mlađe od 25 godina , 47% mlađe od 40 godina. Sedam boraca sa ovog područja proglašeno je narodnim herojima, među kojima i jedina žena sa područja Nikšićkog sreza Milica Vučinić. Članovi mjesnog udruženja boraca NOR-a i antifašista Pješivaca položili su  cvijeće i na svim šest spomen-obilježja na području ove Mjesne zajednice", saopšteno je iz UBNOR-a Nikšić. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Tradicionalna izložba pčelinjih proizvoda, koja se u gradu podno Trebjese organizuje po 21 put, okupila je više od 40 izlagača iz svih krajeva Crne Gore, ali i regiona.
Na poluostrvu Krupačkog jezera policija je pronašla tri vreće, težine 30 kilograma, u kojima su se nalazile zelene biljke, nalik na opojnu drogu marihuanu. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je M. S. (38) u Kočanima, saopšteno je iz Uprave policije (UP).
U Crnoj Gori jutros se saobraća uglavnom po suvim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).