Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FSCG: Odluka da se igra bez publike donešena na osnovu procjene Uprave policije

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 28.04.2023. u 09:16
Fudbalski savez Crne Gore saopštio je da je odluka da se derbi meč 32. kola Meridian 1. CFL između Sutjeske i Budućnosti igra bez publike donešena "uvažavajući mišljenje Uprave policije" iako je, kako se navodi, stav Komisije za bezbjednost i sigurnost, kao i samog FSCG, bio da se duel dva najveća crnogorska kluba igra uz prisustvo navijača oba kluba.

FSCG je demantovao informaciju koja je objavljena na zvaničnoj stranici FK Sutjeska, a koju su prenijeli mediji.

Saopštenje FSCG prenosimo integralno:

"Povodom informacije objavljene na zvaničnoj Facebook stranici FK „Sutjeska“, kao i velikom broju medija, vezanih za utakmicu 32. kola Meridianbet 1. CFL između FK Sutjeska i FK Budućnost, Komisija za bezbjednost i sigurnost Fudbalskog saveza Crne Gore koristi priliku da putem ovog saopštenja u cjelosti informiše sportsku i cjelokupnu crnogorsku javnost o razlogu donošenja odluke o odigravanju pomenute utakmice bez prisustva publike.

Komisija za bezbjednost i sigurnost Fudbalskog saveza Crne Gore obavijestila je FK Sutjeska i FK Budućnost da će se utakmica 32. kola Meridianbet 1. CFL, zakazana za 29. aprila 2023. godine sa početkom u 20 časova, odigrati bez prisustva publike na osnovu prethodne razmjene informacija sa Upravom policije i u skladu sa njihovom procjenom.

Uprava policije uputila je 26. aprila 2023. godine Komisiji za bezbjednost i sigurnost FSCG dopis na osnovu kojeg je donijeta odluka, a u kojem se navodi sljedeće:

„Postupajući po vašem dopisu, broj i datum gornji, obavješavamo Vas da je Uprava policije Crne Gore preduzela sve mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti i u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, a povodom odigravanja fudbalske utakmice između FK Sutjeska i FK Budućnost, koja je zakazana za 29.04.2023. godine, sa početkom u 20 časova, na gradskom stadionu u Nikšiću. S tim u vezi, obavještavamo Vas da smo, dopisom Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, br.783 od 26. aprila 2023. godine, informisani da Gradski stadion u Nikšiću trenutno ne ispunjava uslove za bezbjedno odigravanje navedene utakmice uz prisustvo gledalaca iz razloga što je u toku njegova rekonstrukcija, kao i da radovi na određenim prilaznim putevima još traju i vidno je postojanje veće količine građevinskog materijala i šuta oko stadiona kojim bi se mogla ugroziti bezbjednost svih učesnika sportske priredbe".

Imajući u vidu naprijed navedeno, kao i činjenicu da je utakmica proglašena 'utakmicom povećanog rizika', da je najavljeno prisustvo navijača oba kluba, i da je u prethodnom periodu, u Nikšiću, već dolazilo do narušavanja javnog reda i mira na utakmicama pomenutih klubova, istu treba organizovati bez prisustva gledalaca.

Komisija za bezbjednost i sigurnost donijela je odluku uvažavajući mišljenje Uprave policije iako je stav Komisije i Fudbalskog saveza Crne Gore bio da se derbi meč 32. kola Meridianbet 1. CFL igra uz prisustvo publike, odnosno navijača oba kluba", navodi se u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Redovna Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore za 2024. godinu održana je danas u hotelu "Ramada“ u Podgorici. Sjednici Skupštine FSCG prisustvovalo je 33 delegata, od toga 32 sa validnom prijavom, od ukupno 44 delegata i sve odluke donijete su jednoglasno.
    Nakon što je v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović saopštio da podnosi ostavku na mjesto direktora policije zbog presude Upravnog suda kojom je utvrđeno da je smjena Zorana Brđanina sa te funkcije nezakonita, Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila njegovu ostavku. Odlučeno je i da Zoran Brđanin nastavi mandat na čelu direktora Uprave policije.