Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NVU Putevima predaka i mališani vrtića ”Sunce” obilježili Evropski dan parkova

NVU Putevima predaka
  • Autor onogost.me
  • 25.05.2024. u 07:51
Nevladino udruženje Putevima predaka juče je obilježilo Evropski dan parkova u vrtiću Sunce, gdje je sa djecom organizovana akcija sadnje drveća.

''Naš mali doprinos obilježavanja 24. maja vrlo je značajan, ako pogledamo da je danas 50-ak mališana iz vrtića Sunce, zajedno sa vaspitacima i našim volonterima, dalo veliki doprinos u smislu jačanja ekološke svijesti i povećavanju zelenih površina'', stoji u objavi na Facebook stranici Udruženja.

Nakon održane akcije iz NVU Putevima predaka istakli su da su djeca ekološka budućnost naše države.

''Sa zadovoljstvom su prihvatili rad u prirodi  i kroz edukativni čas na terenu postigli smo mnogo'', dodali su.

Jučerašnja akcija izvedena je u okviru projekta ''Prirodu moramo čuvati'', a bila je i prilika da se podsjeti zbog čega je Nikšić svojevremeno postao zelena oaza.

„Vizionarstvo kralja Nikole ogleda se u mnogim stvarima, a jedna od onih koje nam je ostavio u amanet je čuvanje ljepote koja nas okružuje. Odlukom knjaza Nikole da davne 1878. godine područje Biogradske gore stavi pod zaštitu, možemo reći, počinje ekološka svijest u Crnoj Gori.

Ne smijemo zaboraviti da je upravitelj Nikšića Vojvoda Šako Petrović Njegoš činio velike napore da Nikšić ozeleni. Mnogi Nikšićani tog doba i po volji i po kazni morali su donijeti sadnice iz Budoša kako bi ih posadili u gradu'', podsjetili su iz ove NVO.

Evropski Dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope, s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina i izabrala 24. maj za datum obilježavaja.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U Plužinama i Šavniku tokom prošle godine nije zabilježen nijedan razvedeni brak, podaci su Monstata u koje je Portal RTCG imao uvid.