Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NVU Putevima predaka i mališani vrtića ”Sunce” obilježili Evropski dan parkova

NVU Putevima predaka
 • Autor onogost.me
 • 25.05.2024. u 07:51
Nevladino udruženje Putevima predaka juče je obilježilo Evropski dan parkova u vrtiću Sunce, gdje je sa djecom organizovana akcija sadnje drveća.

''Naš mali doprinos obilježavanja 24. maja vrlo je značajan, ako pogledamo da je danas 50-ak mališana iz vrtića Sunce, zajedno sa vaspitacima i našim volonterima, dalo veliki doprinos u smislu jačanja ekološke svijesti i povećavanju zelenih površina'', stoji u objavi na Facebook stranici Udruženja.

Nakon održane akcije iz NVU Putevima predaka istakli su da su djeca ekološka budućnost naše države.

''Sa zadovoljstvom su prihvatili rad u prirodi  i kroz edukativni čas na terenu postigli smo mnogo'', dodali su.

Jučerašnja akcija izvedena je u okviru projekta ''Prirodu moramo čuvati'', a bila je i prilika da se podsjeti zbog čega je Nikšić svojevremeno postao zelena oaza.

„Vizionarstvo kralja Nikole ogleda se u mnogim stvarima, a jedna od onih koje nam je ostavio u amanet je čuvanje ljepote koja nas okružuje. Odlukom knjaza Nikole da davne 1878. godine područje Biogradske gore stavi pod zaštitu, možemo reći, počinje ekološka svijest u Crnoj Gori.

Ne smijemo zaboraviti da je upravitelj Nikšića Vojvoda Šako Petrović Njegoš činio velike napore da Nikšić ozeleni. Mnogi Nikšićani tog doba i po volji i po kazni morali su donijeti sadnice iz Budoša kako bi ih posadili u gradu'', podsjetili su iz ove NVO.

Evropski Dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope, s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina i izabrala 24. maj za datum obilježavaja.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Crna Gora je ispunila standarde Istanbulske konvencije kada je riječ o smještajnim kapacitetima u skloništima za žrtve porodičnog nasilja, piše u dokumentu „Prijedlog I Priloga Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori 2024“, koji se odnosi na period od 15. aprila 2023. do 1. aprila 2024.
  Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.