Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Park šuma Trebjesa zelenija za više od 130 sadnica smrče, breze, kedra, javora, bora i kestena

Pivara “Trebjesa”
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2024. u 15:18
Povodom obilježavanja Dana ekološke države Crne Gore, zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su tradicionalnu akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa. Na ovoj zakonom zaštićenoj lokaciji, koja predstavlja poseban prirodni predio, posađene su 134 sadnice smrče,breze, kedra, javora,bora i kestena.

"Cilj akcije je doprinos očuvanju lokalnog ekosistema i podizanje svijesti o važnosti zaštite životne sredine. Pošumljavanje Park šume Trebjesa dio je septembarskih aktivnosti Pivare „Trebjesa“, mjeseca koji kompanija tradicionalno posvećuje održivom poslovanju i ekološkim inicijativama, u kojima volonterski učestvuju zaposleni", navodi se u saopštenju za medije.

„Već godinama, kroz ove zajedničke akcije, dajemo doprinos zelenijoj budućnosti, a raduje nas što upravo danas, na ovaj važan datum pokazujemo našu dugoročnu posvećenost održivom poslovanju. Ponosni smo na svaku sadnicu kojom smo do sada ozelenili ovaj predio. Park šuma Trebjesa je simbol našeg grada i omiljeno mjesto za rekreaciju Nikšićana svih generacija“, kazala je Natalija Đordan, menadžerka korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa”.

„Uređivanjem staza za pješačenje i rekreaciju na Trebjesi trudimo se da učinimo najljepši dio našeg grada čistijim, a kroz pošumljavanje i zelenijim. Podršku našim aktivnostima pružaju i opština i Komunalno preduzeće Nikšić, a do sada smo posadili nekoliko hiljada sadnica u našem gradu. Ovom akcijom želimo poslati jasnu poruku da moramo više brinuti o prirodi prve ekološke države. 'Prirodu moramo čuvati' poruka je našeg udruženja za ovu godinu i nadamo se da ćemo period pred nama koji je idealan za sadnju maskimalno iskoristiti“, istakla je Ana Petrović Njegoš iz NVU „Putevima predaka“.

Kako su saopštili iz Pivare, uključujući ovu, kroz sve dosadašnje zajedničke akcije organizatori su na ovoj lokaciji posadili više od 1.700 sadnica različitih vrsta.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sadašnji problem sa kju groznicom ujedno ponovo aktuelizuje pitanje potrebe izgradnje postrojenja za tretman životnjskog otpada, kazali su iz Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN), apelujući na državne institucije i nadležno ministrastvo poljoprivrede da ubrza proces izgradnje na lokaciji za koju će biti i građani saglasni.
    Bazen u Sportskom centru u najboljem slučaju, biće ponovo otvoren krajem oktobra, kazali su iz tog preduzeća. Višemjesečni problem koji su uslijedili zbog kvara na toplotnim pumpama, zbog čega je bazen pola godine van funkcije, iz Sportskog centra očekuju da će biti riješeni izborom novog ponuđača.