Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

RTNK od danas u Domu revolucije

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 23.10.2024. u 14:15
U zgradi Doma revolucije, na preko 2.000 metara kvadratnih, danas je ozvaničen početak rada Radio- televizije Nikšić (RTNK).

Novi objekat i prostorije danas je svečano otvorio premijer Crne Gore Milojko Spajić, koji je istakao značaj javnih emitera koji govore o temama i problemima koji se tiču građana u lokalnim zajednicama.

On je kazao da je RTNK, najstariji i najveći lokalni emiter u državi, prevazišao karakter lokalnog, jer donosi aktuelnosti i iz Žabljaka, Šavnika, Plužina i Danilovgrada.

„Država će nastaviti da brine o javnim servisima. Vlada je za Radio-televiziju Nikšić opredijelila ukupno oko pet miliona eura i zato je sada prava prilika da najavim sledeću fazu razvoja ove medijske kuće. U narednom periodu biće finansirana izgradnja velikog Filmskog studija Radio-televizije Nikšić“, poručio je premijer na današnjoj svečanosti.

Novo poglavlje koje nakon 29 godina otvara ova medijska kuća, ostvarenje je sna brojnih generacija novinara i ostalih u lokalnom javnom servisu, kazao je na današnjoj svečanosti povodom otvaranja RTNK direktor Nikola Marković.

On je istakao da su nakon 23 mjeseca mukotrpnog rada uspjeli da pretoče u djelo ideju koja je decenijama čekala da iz sna pređe u javu.

Nova zgrada i moderna tehnika samo su, poručuje Marković, sredstvo i način da se probudi ono najvrijednije što Radio-televizija Nikšić ima, a to su ljudi.

„Kada smo 1. novembra 2021. godine krenuli da razvijamo novu viziju kako jedan servis treba da izgleda, cilj nam je bio da dopremo do građana, do svakog čovjeka u opštini Nikšić, da uđemo u svaki dom, da se pozabavimo  temama od javnog interesa. U sveopštem padu medijskih standarda, eri dezinformacija i tabloidizacije, neprimjerenih stranih uticaja, vrata naše kuće otvorena su svima bez obzira na njihovu političku, nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Da bez senzacionalizma i propagande izvještavamo o svemu“, dodao je Marković.

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković podsjetio je da je RTNK godinama radila u uslovima koji su bili ispod svakog standard, te da je u posljednje tri godine postala istinski servis građana i medij kojem se vjeruje.

„Sada, sa velikim zadovoljstvom možemo reći da u novu zgradu, vrijednu gotovo pet miliona eura, useljava slobodan medij – glas građana, simbol transparentnosti i odgovornosti. Više nema cenzure, niti skrivanja istine“, naveo je on.

Pored TVNK, kako je najavio Vuković, Dom revolucije, na proljeće će upotpuniti i Dom digitalne revolucije, a raspisan je i tender za izgradnju multifunkcionalne sale vrijedne gotovo dva miliona eura.

Nova zgrada simbolizuje novu eru informisanja i medijske slobode u našem gradu, poručio je danas na otvaranju predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

On je naglasio su uspjeli u srcu Nikšića, u Domu revolucije, da izgrade moderan i funkcionalan prostor koji će služiti ne samo medijskim radnicima, već i građanima Nikšića.

„Televizija Nikšić je ključni informativni servis koji osigurava da glas našeg grada bude jasno i transparentno prenesen javnosti. Sa ovom novom infrastrukturom, sigurni smo da će Televizija Nikšić moći još bolje da ispuni svoju misiju – da informiše, obrazuje i zabavlja sve naše sugrađane”, kazao je predsjednik Opštine.

Vjeruje da će nova zgrada Televizije Nikšić postati simbol napretka, profesionalizma i povezanosti sa našim sugrađanima.

“Uskoro bi trebalo da započnu radovi na izgradnji Multifunkcionalne sale u Domu revolucije, očekujemo da će se uskoro završiti i Dom digitalne revolucije. Kruna našeg rada po pitanju ovog zdanja trebao bi da bude Dom digitalne umjetnosti koji planiramo da izgradimo kao temelj priče o kandidaturi Nikšića za Evropsku prestonicu kulture“, kazao je Kovačević.

Svečani program počeo je uz prikazivanje filma o nastanku TVNK, dok je himnu intonirao Simfonijski orkestar Crne Gore.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i predsjednik Vladine Komisije za elementarne nepogode, Vladimir Joković posjetio je danas opštinu Šavnik i mjesto Komarnica, koji su nedavno pogođeni poplavama.