Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Gimnaziji održano predavanje o polno prenosivim bolestima

20160211_141749
Omladinski klub
  • Autor onogost.me
  • 12.02.2016. u 21:09

Članovi Omladinskog kluba Nikšić danas su održali predavanje o polno prenosivim bolestima nikšićkim srednjoškolcima. 

Ljubica Kustudić, članica Omladinskog kluba i studentkinja Medicinskog fakulteta u Podgorici iskoristila  je svoje stečeno znanje da ga prenese mladima srednjoškolskog uzrasta.

Kako se navodi u saopštenju, ova ciljna grupa je vrlo pogodna za oboljenje od polno prenosivih bolesti s obzirom na razne životne trendove koje danas mladi praktikuju u velikoj mjeri.

Predavanje je bilo interaktivnog tipa, pa su pored “power point” prezentacije, učenici imali mogućnost da pogledaju i animirane filmove sa ovom tematikom, postavljaju pitanja, kao i da podijele svoja iskustva ukoliko su se susretali s polno prenosivim bolestima. Tokom predavanja su predstavljeni vrsta, nastanak, simptomi i načini liječenja polno prenosivih bolesti. 

“Tema ovog predavanja nije slučajno izabrana, već je priča o ovakvim bolestima bila u pravo vrijeme i na pravom mjestu, što se i pokazalo tokom razvoja diskusije između učenika i predavača, jer su mladi i dalje pod uticajem patrijahalnog vaspitanja i konzervativne sredine gdje se priča o polno prenosivim bolestima zataškava i skriva od javnosti”, navodi se u saopštenju. 

Rezultati predavanja su pokazali da je neophodno da se radi na vršnjačkoj edukaciji o ovoj specifičnoj temi, jer se mladi mladima najlakše ispovijedaju, dodaje se u saopšenju. 

Omladinski klub se zahvalio pedagoškinji škole, Anđeli Nikčević, na pozivu da se na ovaj način predstave učenicima i utiču na učenike da upoznaju sopstveno zdravlje i očuvaju isto.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci