U Gimnaziji održano predavanje o polno prenosivim bolestima

20160211_141749
Omladinski klub
  • Autor onogost.me
  • 12.02.2016. u 21:09

Članovi Omladinskog kluba Nikšić danas su održali predavanje o polno prenosivim bolestima nikšićkim srednjoškolcima. 

Ljubica Kustudić, članica Omladinskog kluba i studentkinja Medicinskog fakulteta u Podgorici iskoristila  je svoje stečeno znanje da ga prenese mladima srednjoškolskog uzrasta.

Kako se navodi u saopštenju, ova ciljna grupa je vrlo pogodna za oboljenje od polno prenosivih bolesti s obzirom na razne životne trendove koje danas mladi praktikuju u velikoj mjeri.

Predavanje je bilo interaktivnog tipa, pa su pored “power point” prezentacije, učenici imali mogućnost da pogledaju i animirane filmove sa ovom tematikom, postavljaju pitanja, kao i da podijele svoja iskustva ukoliko su se susretali s polno prenosivim bolestima. Tokom predavanja su predstavljeni vrsta, nastanak, simptomi i načini liječenja polno prenosivih bolesti. 

“Tema ovog predavanja nije slučajno izabrana, već je priča o ovakvim bolestima bila u pravo vrijeme i na pravom mjestu, što se i pokazalo tokom razvoja diskusije između učenika i predavača, jer su mladi i dalje pod uticajem patrijahalnog vaspitanja i konzervativne sredine gdje se priča o polno prenosivim bolestima zataškava i skriva od javnosti”, navodi se u saopštenju. 

Rezultati predavanja su pokazali da je neophodno da se radi na vršnjačkoj edukaciji o ovoj specifičnoj temi, jer se mladi mladima najlakše ispovijedaju, dodaje se u saopšenju. 

Omladinski klub se zahvalio pedagoškinji škole, Anđeli Nikčević, na pozivu da se na ovaj način predstave učenicima i utiču na učenike da upoznaju sopstveno zdravlje i očuvaju isto.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.