Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Plužine: Promovisana kampanja „Svi u vrtić“

dsc_9939
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2016. u 09:37

Misija UNICEFA-a Crna Gora i Ministarstva prosvjete, u okviru kampanje „Svi u vrtić“ koja će obuhvatiti šest opština sa sjevera države, juče je nastavljena u Plužinama. 

Tim povodom, u JU „Obrazovni centar Plužine“, djeca iz plužiniksog vrtića su kroz kreativan horski nastup promovisala kampanju i sve prisutne još jednom pozvala da posjete umjetničke, zabavne i edukativne događaje koji će biti orgnaizovani počev od 26. maja, kada je i prvi zakazani termin u Plužinama i Šavniku.

Inače, JU „Obrazovni centar Plužine“ kojoj pripadaju vrtić, osnovna i srednja škola (gimnazija i srednja stručna škola), Dom učenika i 12 područnih odjeljenja,  juče je obilježila sedam godina svog postojanja uz prisustvo velikog broja đaka, roditelja, zaposelnih i prijatelja Centra,.

Prisutnima se obratila direktorica, Gordana Radović, koja je u pozdravnom govoru istakla da Obrazovni centar sa ponosom od 10. maja učestvuje u kampanji: ,,Svi u vrtić”, koju u šest opština na sjeveru Crne Gore sprovodi UNICEF Crna Gora u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, dok su ostali partneri u kampanji Umjetnička škola za muziku i balet: ,,Vasa Pavić”, Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja i Pedagoški centar Crne Gore. 

U okviru manifestacije upriličen je i sajam suvenira povodom obilježavanja 10 godina nezavisnosti Crne Gore.

Kampanja ”Svi u vrtić” održaće se u šest opština na sjeveru Crne Gore među kojima su Plužine i Šavnik, a ima za cilj omasovljenje upisa mališana u vrtiće, koji do sada nemaju optimalan broj djece.

Kampanja će trajati od 10. do 26. maja nizom programa, a  događaje će, kako se navodi u saopštenju, realizovati u dijelu umjetničkog performansa Umjetnička škola za muziku i balet ,,Vasa Pavić” iz Podgorice i Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja, dok je u dijelu ,,vrtić na otvorenom” organizacija pripala Pedagoškom centru Crne Gore kome će pomagati studenti – volonteri Filozofskog fakulteta iz Nikšića.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uprava za kapitalne projekte je od početka godine realizovala skoro 25 miliona eura, u prvom kvartalu realizovano je četiri puta više u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je za TV Vijesti, Filp Vujović iz Uprave za kapitalne projekte. Uprava realizuje preko 250 projekata vrijednosti 85 miliona eura.