Plužine: Promovisana kampanja „Svi u vrtić“

dsc_9939
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2016. u 09:37

Misija UNICEFA-a Crna Gora i Ministarstva prosvjete, u okviru kampanje „Svi u vrtić“ koja će obuhvatiti šest opština sa sjevera države, juče je nastavljena u Plužinama. 

Tim povodom, u JU „Obrazovni centar Plužine“, djeca iz plužiniksog vrtića su kroz kreativan horski nastup promovisala kampanju i sve prisutne još jednom pozvala da posjete umjetničke, zabavne i edukativne događaje koji će biti orgnaizovani počev od 26. maja, kada je i prvi zakazani termin u Plužinama i Šavniku.

Inače, JU „Obrazovni centar Plužine“ kojoj pripadaju vrtić, osnovna i srednja škola (gimnazija i srednja stručna škola), Dom učenika i 12 područnih odjeljenja,  juče je obilježila sedam godina svog postojanja uz prisustvo velikog broja đaka, roditelja, zaposelnih i prijatelja Centra,.

Prisutnima se obratila direktorica, Gordana Radović, koja je u pozdravnom govoru istakla da Obrazovni centar sa ponosom od 10. maja učestvuje u kampanji: ,,Svi u vrtić”, koju u šest opština na sjeveru Crne Gore sprovodi UNICEF Crna Gora u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, dok su ostali partneri u kampanji Umjetnička škola za muziku i balet: ,,Vasa Pavić”, Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja i Pedagoški centar Crne Gore. 

U okviru manifestacije upriličen je i sajam suvenira povodom obilježavanja 10 godina nezavisnosti Crne Gore.

Kampanja ”Svi u vrtić” održaće se u šest opština na sjeveru Crne Gore među kojima su Plužine i Šavnik, a ima za cilj omasovljenje upisa mališana u vrtiće, koji do sada nemaju optimalan broj djece.

Kampanja će trajati od 10. do 26. maja nizom programa, a  događaje će, kako se navodi u saopštenju, realizovati u dijelu umjetničkog performansa Umjetnička škola za muziku i balet ,,Vasa Pavić” iz Podgorice i Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja, dok je u dijelu ,,vrtić na otvorenom” organizacija pripala Pedagoškom centru Crne Gore kome će pomagati studenti – volonteri Filozofskog fakulteta iz Nikšića.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.