Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Plužine: Promovisana kampanja „Svi u vrtić“

dsc_9939
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2016. u 09:37

Misija UNICEFA-a Crna Gora i Ministarstva prosvjete, u okviru kampanje „Svi u vrtić“ koja će obuhvatiti šest opština sa sjevera države, juče je nastavljena u Plužinama. 

Tim povodom, u JU „Obrazovni centar Plužine“, djeca iz plužiniksog vrtića su kroz kreativan horski nastup promovisala kampanju i sve prisutne još jednom pozvala da posjete umjetničke, zabavne i edukativne događaje koji će biti orgnaizovani počev od 26. maja, kada je i prvi zakazani termin u Plužinama i Šavniku.

Inače, JU „Obrazovni centar Plužine“ kojoj pripadaju vrtić, osnovna i srednja škola (gimnazija i srednja stručna škola), Dom učenika i 12 područnih odjeljenja,  juče je obilježila sedam godina svog postojanja uz prisustvo velikog broja đaka, roditelja, zaposelnih i prijatelja Centra,.

Prisutnima se obratila direktorica, Gordana Radović, koja je u pozdravnom govoru istakla da Obrazovni centar sa ponosom od 10. maja učestvuje u kampanji: ,,Svi u vrtić”, koju u šest opština na sjeveru Crne Gore sprovodi UNICEF Crna Gora u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, dok su ostali partneri u kampanji Umjetnička škola za muziku i balet: ,,Vasa Pavić”, Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja i Pedagoški centar Crne Gore. 

U okviru manifestacije upriličen je i sajam suvenira povodom obilježavanja 10 godina nezavisnosti Crne Gore.

Kampanja ”Svi u vrtić” održaće se u šest opština na sjeveru Crne Gore među kojima su Plužine i Šavnik, a ima za cilj omasovljenje upisa mališana u vrtiće, koji do sada nemaju optimalan broj djece.

Kampanja će trajati od 10. do 26. maja nizom programa, a  događaje će, kako se navodi u saopštenju, realizovati u dijelu umjetničkog performansa Umjetnička škola za muziku i balet ,,Vasa Pavić” iz Podgorice i Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja, dok je u dijelu ,,vrtić na otvorenom” organizacija pripala Pedagoškom centru Crne Gore kome će pomagati studenti – volonteri Filozofskog fakulteta iz Nikšića.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedm, a potom i eko- parka Blace.
Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek nije završen. Razlog je, kažu iz Ministarstva pravde, jer nije okočan unos podataka koje trebaju da dobiju iz sudova. Iz Udruženja Roditelji kažu da je registar prijeko potreban, kako bi se konačno znalo koliko ima takvih osoba, kao i da bi Uprava policije mogla da sprovodi nadzor.
Nije novost da u Nikšiću fali pedijatara. Novost nije ni da se fasada sa zgrade Dječjeg dispanzera maltene raspada, da je inventar dotrajao, da sobe u kojima borave najmlađi pacijenti vlaže, da su kupatila u izuzetno lošem stanju. Nije novost ni da najmlađi pacijenti decenijama čekaju bolje uslove i da su, izgleda, svi važniji od njih.