Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Skinuli maske: Performans koalicije ”Ključ” na Trgu

demos_snp_ura
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2016. u 11:34

Performans koji je juče na Trgu Slobode zaintrigirao prolaznike, dobio je epilog danas.

Sa istim natpisom ''Da dođe premijer????'' i maskama preko lica, četiri mladića pojavila su se na Trgu.

Njima se u jednom trenutku pridružio i ''premijer'', kojeg su tokom svoje predstave „otjerali“, čime su, kako su kasnije saopštili, htjeli da utiču na građane da prestanu da ćute, i da na izborima 16. oktobra na miran i demokratski naćin smijene vlast. 

Pošto su protagonisti skinuli maske, okupljenima su se obratili predstavnici Mladih koalicije ''Ključ'', organizatora događaja i poslali više poruka javnosti.

Ranko Miljanić iz Demosa, jednog od konstituenata koalicije ''Ključ'', rekao je da se ne obraća mladima te partije, već mladima cijele Crne Gore.

On je rekao i da ne treba očekivati promjene od onih koji ih ne znaju i ne žele donijeti, a koji su, prema njegovim riječima, imali više nego dovoljno vremena.

Miljanić je poručio i da ta koalicija nudi isto što je i odabrala za sebe.

''To je borba za poštenije društvo, za normalnu egzistenciju, za zapošlljavanje na temelju stručnosti, a ne na temelju političkih i rodbinskih veza'', rekao je ozmeđu ostalog on.

Za njegovog kolegu iz Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksu Kankaraša, današnji performans je slika i prilka stanja u gradu i državi.

''Iako smo svi svjesni u kakvom ambijentu živimo, nećemo dozvoliti da destruktivna politika kroji sudbinu generacija. Mi imamo ključ da opet otvorimo fabrike i obezbijedimo nova radna mjesta'', naglasio je Kankaraš i poručio omladini da je ta koalicija budućnost Crne Gore.

Mirko Pavićević iz Građanskog pokreta URA govorio je o socijalnom statusu građana.

''Svaka četvrta porodica u opštini Nikšić nema osnovna sredstva za život. Žive život koji nije dostojan čovjeka. Svjedoci smo da samohrani roditelji nemaju naknade. Svjedoci smo da ne postoji nijedan fond za realizaciju humanitarnih projekata i za pomoć narodnim kuhinjama'', rekao je predstavnik Mladih GP URA najavljujući rad na tim projektima, kao i na pokratanju novih radnih mjesta ukoliko koalicija ''Ključ'' dobije povjerenje građana.

Obraćanjima predstavnika Mladih te koalicije završen je današnji skup.

Prethodnog dana četiri mlađe osobe, između 10h i 12h pojavile su se na Trgu sa maskama preko lica i porukom ''Da dođe premijer???''. Oni su sa tom porukom juče prošetali Trgom koji je u fazi rekonstrukcije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci