Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održan Info dan EU programa Kreativna Evropa

info_dan_gradska_kuca1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 07.07.2017. u 07:18

Info dan EU programa Kreativna Evropa održan je juče u Gradskoj kući u Nikšiću.

O aktuelnostima programa govorili su predstavnici Ministarstva kulture: Ilija Subotić, koordinator potprograma MEDIA, Milena Ražnatović, koordinatorka potprograma Kultura i Jelena Žarić, savjetnica za međunarodnu saradnju i evropske integracije u oblasti kulturne baštine.

Oni su podsjetili da je Kreativna Evropa najveći fond Evropske unije za podršku kulturi, umjetnosti i audiovizuelnoj industriji u kojem Crna Gora učestvuje u cilju unaprjeđenja sektora kulture u cjelini.

Upoznali su prisutne sa konkursima potprograma MEDIA, koji su od 2015. godine otvoreni za crnogorsku kinematografiju.

Takođe je predstavljen i konkurs za Književno prevođenje koji je aktuelan do 25. jula ove godine, kao i propozicije učešća na konkursu za Evropske projekte saradnje, čija se objava očekuje na jesen. Dat je i kratak pregled aktuelnosti programa Evropa za građane.

Bilo je riječi i Odluci Evropskog parlamenta o proglašenju 2018. Evropskom godinom kulturne baštine, o manifestaciji Dani evropske baštine koja će biti realizovana u septembru, kao i o konkursu za projekte namijenjene obilježavanju Evropske godine kulturne baštine.

Info danu, organizovanom u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, prisustvovali su predstavnici Opštine Nikšić, lokalnih institucija kulture, civilnog sektora, izdavačke djelatnosti i stručnjaci u oblasti kulture i kulturne baštine.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.