Abazović: Blizu dogovora za Željezaru, radnici na prvom mjestu

Instagram/Dritan Abazović
 • Autor onogost.me
 • 06.12.2022. u 12:02
Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je blizu dogovor vezan za Željezaru Toščelik, te da će biti povoljan za radnike. To je naveo nakon što je zbog obaveza napustio sastanak sa predstavnicima turske kompanije Toščelik, rukovodstvom Elektroprivrede Crne Gore i predsjednikom Opštine Nikšić. On se obratio radnicima fabrike koji su se okupili ispred zgrade Vlade.

Abazović je rekao da su učesnici sastanka ostali u zgradi Vlade da se dogovore oko tehničkih detalja, ali da se brzo mogu očekivati dobre vijesti.

Kako je kazao predsjednik sindikata Ivan Vujović, zaposleni vjeruju da ljudi sa kojima pregovaraju već pola godine neće ostaviti radnike na cjedilu i da će se ono što su izjavili više puta i ostvariti.

Radnici očekuju da se fabrika vrati u državno vlasništvo.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agrobudžet za 2023. godinu biće uvećan nekih 41 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je u Bojama jutra Miroslav Cimbaljević iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
  Na javni poziv za učešće u projektu Solari 5000+ (70MW) do 1. februara prijavilo se 2.845 potrošača, od čega 2.549 pojedinaca, dok je 296 prijava pristiglo od privrednih kompanija.