Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Abazović: Prihodi 455 miliona eura veći nego lani

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 07.10.2023. u 09:43
Prihodi države za prvih devet mjeseci ove godine iznosili su oko 1.902.600.000 eura i veći su od planiranih za 328,3 miliona eura, ili 20,9 odsto, saopštio je premijer Dritan Abazović.

"Kad se podaci uporede sa istim periodom prošle godine, prihod je veći za 455 miliona eura, ili 31,4 odsto”, navodi Abazović na društvenim mrežama.

Kaže da je država samo u septembru tekuće godine, ostvarila prihode od 214,9 miliona eura što je za 40,4 milona, ili 23,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“Ako ovome dodamo činjenicu da se 43. Vlada Crne Gora do sada zadužila svega 100 miliona eura (koje se netaknute čuvaju u državnom trezoru), što je istorijski minimum zaduženja jedne crnogorske vlade, onda možemo konstatovati da se po prvi put u Crnoj Gori dešava situacija da su prihodi ujednačeni sa rashodima”, poručio je Abazović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
  Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.