Abazović: Željezara će ponovo biti stožer naše privrede

Screenshot TVCG
 • Autor onogost.me
 • 29.07.2023. u 11:51
U Željezari Nikšić poslije toliko godina radi kovačnica. Juče je uspješno krenulo probno kovanje, ali i poneka suza radosnica, kako radnika tako i nekolicine ljudi iz državne uprave koji su znali da će Željezara ponovo biti stožer naše privrede, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

“Istorijski dan za Nikšić i Željezaru – Hvala svima koji su vjerovali da će Željezara opet upaliti svoje mašine, a radnici biti na svojim radnim mjestima, spremni da proizvode u tri smjene. Izražavam veliko poštovanje prema radnicima, njihovim porodicama i manadžmentu kompanije, na strpljenju, viziji i predanosti”, napisao je Abazović na Twitteru.

Prema njegovim riječima Željezara ostaje najljepša priča Nikšića i Crne Gore.

Podsjetimo, nakon dvije i po godine pauze, ponovo je pokrenuto probno kovanje čelika u nikšićkoj Željezari. Radnici i menadžment vjeruju da mogu samostalno organizovati proizvodnju, ali za to su im potrebna sredstva majke firme Elektroprivrede Crne Gore, iz koje kažu da zbog određenih pravnih prepreka ne mogu da organizuju proizvodnje u Željezari.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.
  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.