Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

AZK: EPCG nezakonito dodijelila državnu pomoć kompaniji Toščelik

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 21.03.2024. u 12:17
Savjet Agencije za zaštitu konkurencije je na predlog direktora donio rješenje, kojim se utvrđuje da je državna pomoć koja je dodijeljena kompaniji Toščelik neusklađena sa Zakonom o kontroli državne pomoći, prenosi portal RTCG.

Rješenjem se nalaže Elektroprivredi Crne Gore AD – Nikšić da, bez odlaganja, a najkasnije u roku od četiri mjeseca od dana prijema rješenja, preduzme mjere neophodne za povraćaj neusklađene državne pomoći od ovog privrednog subjekta.

"Rješenjem se nalaže Elektroprivredi Crne Gore AD – Nikšić da, u roku od dva mjeseca od dana prijema rješenja, utvrdi iznos neusklađene državne pomoći, te sačini i Agenciji za zaštitu konkurencije dostavi plan povraćaja neusklađene državne pomoći, sa mjerama i rokovima za njegovu realizaciju ili obavještenje o preduzetim mjerama za povraćaj", navodi se u saopšenju AZZK.

Pojašnjavaju da se na iznos neusklađene državne pomoći, obračunava kamata za period od dodjele iznosa državne pomoći, odnosno od 19.01.2023. godine do dana donošenja rješenja o povraćaju i plaća zatezna kamata u skladu sa zakonom kojim se uređuje zatezna kamata.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci