Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bebama rođenim u “Nedjelji štednje” po 400 eura

baby-784609_640
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 31.10.2022. u 18:39
Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i izvršni direktori poslovnih banaka potpisali su danas Sporazum o realizaciji kampanje „Nedjelja štednje“, koja se povodom Svjetskog dana štednje, 31. oktobra i pod sloganom “Prvi korak u sigurnu budućnost”, sprovodi devetnaesti put zaredom.

Sve bebe rođene tokom „Nedjelje štednje“, od 31. oktobra do 6. novembra 2022. godine, čiji roditelji otvore štedni račun u nekoj od poslovnih banaka u Crnoj Gori, dobiće na poklon svoju prvu štednju.

“Centralna banka Crne Gore poklanja po 200 eura, a poslovna banka u kojoj roditelji otvore štednu knjižicu, još 200 eura. Ukupan iznos od 400 eura biće deponovan na štedni račun djeteta i oročen na godinu dana, nakon čega roditelji mogu podići novac ili nastaviti da štede”, saopšteno je iz CBCG.

Žugić je istakao da su zahvaljujući „Nedjelji štednje“, u prethodnih 18 godina svoju prvu štednju dobile 2.542 bebe, za šta je CBCG izdvojila 541.000 eura, a komercijalne banke još toliko.

Da bi ostvarili pravo na prvu štednju, roditelji djece rođene tokom „Nedjelje štednje“, treba najkasnije do 31. marta 2023. godine da otvore štednu knjižicu u jednoj od poslovnih banaka, uz ličnu kartu oba roditelja i izvod iz matične knjige rođenih za novorođeno dijete.

Pored darivanja prve štednje, CBCG u sklopu „Nedjelje štednje“ organizuje i brojne edukativne aktivnosti. Prva u nizu – izložba radova cetinjskih osnovaca pod nazivom „Maštam i štedim“, realizovana je 28. oktobra u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta Crne Gore.

Kampanja se nastavlja radionicama u crnogorskim osnovnim školama na temu novca, štednje, bankarstva i bankarskih proizvoda, kao i predavanjima za učenike srednjih škola.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prošloj godini ostvario rekordan profit od 35,7 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Aleksandar Mijušković, i dodao da je poslovni put od 2021. obilježen istorijskim rezultatima.
  Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.