Benzin poskupljuje tri, a dizel jedan cent

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 26.08.2023. u 11:34
Maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori će najvjerovatnije ponovo porasti od utorka, deseti put od početka godine, saopšteno je Pobjedi iz Udruženja naftnih kompanija.

Iz Udruženja su Pobjedi saopštili da će obje vrste benzina biti skuplje po tri centa, a dizel jedan cent. Nova cijena eurosupera 95 bi iznosila 1,65 eura, 1,69 eura litar eurosupera 98, a dizela 1,55 eura.

Prije desetak dana eurosuper 95 i 98 poskupili su tada po tri centa, a eurodizel deset centi. Tada je i lož ulje poskupilo deset centi na 1,51 euro.

Ministarstvo kapitalnih investicija u ponedjeljak će saopštiti konačne cijene.

U Crnoj Gori se cijene goriva usklađuju svake dvije sedmice na osnovu berzanskih kretanja cijena naftnih derivata i kursa dolara i eura. Na te iznose se dodaju ostale stavke definisane uredbom o maksimalnim maloprodajnim cijenama naftnih derivata.

 

Izvor: Pobjeda

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.
  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.