Biti majka je posao koji nema radno vrijeme

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.03.2019. u 08:51

Biti majka je najbolji posao i najljepša uloga. Isto tako, zahtjeva mnogo truda, energije, ulaganja, davanja sebe, ali i odricanja. Jednostavno, nijedna žena nije Supermen, pa nisam ni ja, iako se trudim da sve zamišljeno završim i ispunim u jednom danu.

Ne mogu da kažem da živim sasvim običan život, kada bih to rekla slagala bih. Upoznavajući svoju ćerkicu punih godinu dana, otkrivam neki novi svijet i upoznajem sebe, tačnije otkrivam novu sebe, za koju nisam znala da postoji.

Kao zaposlena majka, moja dnevna rutina zahtijeva maksimalnu fleksibilnost. Posao, igra sa Dalijom, kućne obaveze, šetnja, izlazak, trening – sve ovo je dio svakodnevnice, koja zahtijeva različite outfite. Srećom, danas modni trendovi donose mnogo više mogućnosti nego ranije. Ono u čemu ja uživam jeste ‘igranje’ sa mojim omiljenim modelima patika, pa ih nosim u različitim outfitima – od potpuno sportskih do onih formalnijih. Tako, moje omiljene „makserice“ nosim i sa farmerkama, trenerkom, suknjom ili haljinom.

Kao i svaka mama koja juri tokom čitavog dana, dobra organizacija je ključna da se postigne sve i uštedi vrijeme i novac. Recimo, udobnu odjeću i obuću uvijek tražim u velikim radnjama, gdje znam da mogu da pronađem sve na jednom mjestu –  i to za cijelu porodicu. Zašto kupovati četiri ili pet puta, kada može sve da se završi u jednoj radnji? Sasvim sigurno, svaka majka zna o čemu pišem i zna koliko je nekada sat vremena malo (da se završe obaveze) i puno (kada je u pitanju odmor i vrijeme za sebe).

Majčinstvo je istovremeno i mirna luka i nemirni okean. Važno je imati i podršku i pomoć, a moja je besprekorna zahvaljujuci mužu i roditeljima. Iako je biti majka posao koji nema radno vrijeme, vikendom svakako nađem prostor za odmor, gledanje filmova, čitanje knjiga, frizera… jer svaka mama zaslužuje vrijeme za sebe i treba da vodi računa o svom izgledu.

Plaćeni prostor

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Isplate iz Alimentacionog fonda, koji je osnovan 1. novembra prošle godine, obustavljene su i neće ih biti sve do najavljenih izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.