Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bivši radnici Boksita odlučni da nastave proteste dok se ne nađe rješenje

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 10.06.2024. u 16:57
Ministarstvo rada i socijalnog staranja u najkraćem roku će utvrditi status potraživanja bivših zaposlenih Rudnika boksita u stečaju i to u dijelu koji se odnosi na poreze i doprinose.

To je dogovoreno na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića i ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa predstavnicima bivših zasposlenih Rudnika boksita, koji su blokirali rudokop Seoca nezadovoljni situacijom u kojoj se nalaze, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Zajednički zaključak današnjeg sastanka je da se razgovori nastave kako bi se što prije pronašlo rješenje. Do tada, bivši radnici su odlučni da nastave sa blokadom i protestima, navodi se u saopštenju.

"Intencija današnjih razgovora je da se pitanja koja opterećuju bivše radnike analiziraju i pronađu adekvatna rješenja.

Kako bi zajedno i što prije došli do konkretnih aktivnosti, dogovoreno je da Ministarstvo rada i socijalnog staranja u najkraćem roku utvrdi status potraživanja bivših zaposlenih rudnika Boksita u stečaju i to u dijelu koji se odnosi na poreze i doprinose", stoji u saopštenju Ministarstva energetike i rudarstva.

Dodaje se da su predstavnici bivših zaposlenih dostavili pomenutim ministarstvima ukupna potraživanja po osnovu zarada, zimnica, regresa i jubilarnih nagrada.

"Ministar Mujović je informisao bivše zaposlene da će nakon objedinjavanja i analize prikupljenih podataka Ministarstvo energetike i rudarstva obavijestiti Vladu Grne Gore o ovom problemu, a o čemu će i sami radnici biti kontinuirano obaviještavani", navodi se u saopštenju.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Promet hrane u trgovini na malo 2020. godine iznosio je oko 668 miliona eura, dok je prošle godine za hranu u našim prodavnicama potrošeno oko milijardu i 154 miliona eura, pokazuju podaci Monstata.
  Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.