Bivši radnici Metalca: Mogući protesti ispred Ministarstva ekonomije

metalac1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2016. u 09:52

Bivši radnici Metalca najavili su da će se u ponedjeljak okupiti ispred zgrade Ministarstva ekonomije u Podgorici ukoliko ne budu pozvani na razgovor o rješavanju zahtjeva o isplati drugog dijela otpremnine.

Riječ je o grupi od 23 preostala radnika, koji su u oktobru 2012. godine ostali bez posla kroz proces dobrovoljne likvidacije Metalca, koji je pokrenuo tadašnji vlasnik Nikola Furundžić. Radnici zahtijevaju isplatu drugog dijela otpremnina od po 6,7 hiljada eura.

Bivši radnici okupili su se ponovo ispred kapije Metalca kako bi iskazali nezadovoljstvo i uputili još jedan javni poziv nadležnima za iznalaženje kompromisa.

Jedan od okupljenih radnika, Milisav Đukanović kazao je da su se obratili i poslaniku Demokratske partije socijalista DPS, Radivoju Nikčeviću od koga su zatražili pomoć u obezbjeđenju sastanka sa nadležnima u državi.

“Nikčević nam je obećao da će pokušati da ugovori sastanak sa ministrom ekonomije, Vladimirom Kavarićem kako bi razgovarali o rješavanju našeg zahtjeva. Čekaćemo još danas na poziv, a u suprotnom u ponedjeljak idemo pred Ministarstvo ekonomije”, rekao je Đukanović.

Privredni sud je početkom prošle godine uveo stečaj u Montavar Metalac.

Metalac je 2004. godine prodat mariborskoj firmi Metalna Nova, u vlasništvu Gorana Mladenovića, za 450 hiljada eura. Naziv preduzeća tada je promijenjen u Montavar Metalac. 

Mladenović je 2012. prodao matičnu firmu i pod okriljem Metalca formirao novu kompaniju Metalna Montavar inženjering. 

Preduzeće je 2013. godine preuzeo novi vlasnik, Nikola Furundžić.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.
Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.