Bivši radnici Metalca prekinuli protest do naredne sedmice

metalac_1
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2016. u 12:38

Bivši radnici Metalca prekinuli su, do naredne sedmice, protest ispred zgrade Privrednog suda u Podgorici.

Oni su donijeli tu odluku nakon razgovora sa predsjednikom Privrednog suda, Blažom Jovanićem, koji im je rekao da će njihova potraživanja biti uvrštena kao prioritet, saznaje Mina-business.

Naime, bivši radnici Metalca, njih 22, traže isplatu drugog dijela otpremnina od po 6, 7 hiljada eura.

Na njihovo pitanje kada se očekuje isplata potraživanja, predsjednik Privrednog suda je rekao da bi fabrika uskoro trebalo da bude prodata.

”Nije nam saopšteno ko bi mogao biti potencijalni kupac, već samo da se očekuje prodaja”, rekao je Milisav Đukanović, predstavnik grupe bivših radnika.

Metalac je od kraja 2014. godine u stečaju, a ugovor sa beogradskim ”Iskrapromontom”, koji je posljednji upravljao ovom firmom prestao je 27. decembra prošle godine.

Nova cijena imovine je 3,44 miliona eura, a ponude Privrednom sudu se dostavljaju do 2. marta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Menadžment Uprave prihoda i carina, na čijem je čelu direktor Rade Milošević, pozdravlja zajedničku akciju Osnovnog državnog tužilaštva i Uprave policije Crne Gore, u sklopu koje su danas uhapšene 24 osobe kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo iz člana 264 Krivičnog zakonika - utaja poreza i doprinosa, kroz poslovanje 20 pravnih lica koja su obuhvaćena istragom i za koja je izdata naredba za pretres, saopšteno je iz UPC.
Eurosuper 98 od danas je jeftiniji jedan cent, a eurodizel i lož ulje osam, odnosno sedam centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
U Crnoj Gori će od ponoći gorivo biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).