Bivši radnici Metalca prekinuli protest do naredne sedmice

metalac_1
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2016. u 12:38

Bivši radnici Metalca prekinuli su, do naredne sedmice, protest ispred zgrade Privrednog suda u Podgorici.

Oni su donijeli tu odluku nakon razgovora sa predsjednikom Privrednog suda, Blažom Jovanićem, koji im je rekao da će njihova potraživanja biti uvrštena kao prioritet, saznaje Mina-business.

Naime, bivši radnici Metalca, njih 22, traže isplatu drugog dijela otpremnina od po 6, 7 hiljada eura.

Na njihovo pitanje kada se očekuje isplata potraživanja, predsjednik Privrednog suda je rekao da bi fabrika uskoro trebalo da bude prodata.

”Nije nam saopšteno ko bi mogao biti potencijalni kupac, već samo da se očekuje prodaja”, rekao je Milisav Đukanović, predstavnik grupe bivših radnika.

Metalac je od kraja 2014. godine u stečaju, a ugovor sa beogradskim ”Iskrapromontom”, koji je posljednji upravljao ovom firmom prestao je 27. decembra prošle godine.

Nova cijena imovine je 3,44 miliona eura, a ponude Privrednom sudu se dostavljaju do 2. marta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Inspektori su u aprilu zabranili da u Crnu Goru uđe 19.144 kilograma krastavca, 3.020 kilograma grejpfruta i čak 34.000 kilograma krompira za koje je utvrđeno da imaju veću količinu pesticida od dozvoljene ili da kvalitet nije na propisanom nivou, pokazuje izvještaj u koji je Portal RTCG imao uvid.
Direktor EPCG Željezare Nikšić Đorđe Manojlović kazao je da su na krovu pogona Vučionice postavili solarnu elektranu od 1,7 megavata snage, te da je u pripremi još jedna na zemlji od dva megavata. Angažovano je trenutno 250 radnika u pokrenutim pogonima i najavljuje od jeseni nova radna mjesta, kada se krene sa realizacijom još nekih projekata.