Budžetom predviđena podrška sjeveru i turističkoj privredi

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 21.11.2022. u 08:44
Crna Gora je od turzima za prvih devet mjeseci ove godine prihodovala 916 miliona eura, saopštio je za TVCG ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović. Poručuje da do kraja godine očekuje prihode od milijardu eura. No priznaje i da će se tokom zimske sezone na skijalištima suočiti s nekim infrastrukturnim problemima.

Taman kad su se sabrali utisci ali i prebrojali novci koje smo zaradili od ljetnje sezone, na pragu nam je zimska.

Pripreme su, kaže prvi čovjek ministarstva ekonomskog razvoja u turizma u toku, te obećava bogatu ponudu i na sjeveru i na jugu zemlje.

“Imali smo već tri koordinaciona tijela za spremanje sezone, ide to korak po korak. Je li to savršeno – nije. Imaćemo infrastrukturne probleme, nije završen parking na skijalštu u Kolašinu, naći će se privremeno rješenje za ovu sezonu”, kazao je Đurović.

A što se dosadašnjih rezultata tiče, poručuje Đurović, podaci ohrabruju.

“Na osnovu pokazatelja koje imamo za prethodnih devet mjeseci, januar-septembar, Crna Gora je prihodovala 916 miliona  eura što je 30 odsto više nego prošle tako da svjedočimo snažnom oporavku crnogorskog turizma”, kazao je Đurović.

Ukoliko poslanici usvoje predloženi budžet za iduću godinu, oporavak je onda neminovan, poručuje Đurović.

Napominje da je budžetom predviđena podrška za događaje na sjeveru ali i turističku privredu.

Izvor: rtcg.me, TVCG

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Pored kompleksa Željezare najvjerovatnije će doći "Big" investitor koji je kupio “Delta siti” u Podgorici i koji će jedan sličan komleks napraviti tu. Već vidimo da je "Koni" uzet od jednog investitora i da će tu biti market. I čitav taj kraj će dobiti novi izgled, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.
  Pregovori u vezi sa statusom službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije biće nastavljeni narednih dana, kada se i konačan dogovor u korist zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva finansija nakon sastanka ministra Aleksandra Damjanovića sa predstavnicima sindikata.