Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Cijene goriva nepromijenjene

gorivo_naslovna
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 16.05.2016. u 10:30

Cijene svih vrsta goriva u Crnoj Gori ostaće nepromijenjene u narednih 15 dana.

To je saošteno agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Cijene eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice iznosiće 1,1 eura, odnosno 1,07 eura za litar.

Litar eurodizela koštaće 92 centa. Cijene lož ulja za veleprodaju i grijanje i narednih 15 dana će koštati 90 centi, odnosno 62 centa.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 5. maja, kada su poskupili eurodizel i lož ulje.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 30. maja, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 31. maja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.