Dan preduzetništva okupio desetak nikšićkih izlagača na gradskom trgu

dsc_9085
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 29.11.2015. u 13:16

U organizaciji NVO „Drumovanja" danas je Trgu slobode upriličen ”Dan preduzetništva“ na kojem je svoje prizvode izlagalo desetak nikšićkih preduzetnika. 

Građani su danas mogli na štandovima kupovati razne vrste suvenira i rukotvorina, a bilo je i porizvoda od meda i drenjina.

Obrena Olivijeri izlagala je neobične lustere od kanapa, lampe od heklanih stvari i specijalnu bižuteriju.

„ Mi to radimo porodično. Pokušavamo da realizujemo nek stvari koje smo pomalo zaboravili i da ih na neki drugi način prikažemo. Recimo neke heklane stvari koje su meni jako drage jer potiču od naših mami, baka, rodbine.  pokušavam da to primijenim na nekim običnim predmetima kao što su tegle, flaše, lampe. Radim sa papirom, posebnom tehnikom ukrašavamo flaše. Zatim, tu je poseban tip bižurterije koja se radi od jedne posebne vrste pašte. Njih pravimo ja i kćerka. Cijene se kreću od 2 eura do 8 eura“, kaže Obrena i dodaje kako se od tog posla može i zaraditi, naročito na primorju.

„ Iskustva sa mora su nam veoma pozitivna kada je prodaja naših proizvoda u pitanju.  Nije ni ovdje loše, jer se interesuju ljudi za neke nove stvari. Problem je možda što nemamo svoju radnju gdje to možemo prodavati, ali pokušavamo da se svi mi ovdje udružimo i da napravimo neki prostor gdje bi mogli izlagati sve ovo i na neki način promovisati svojevrsnu turističku ponudu”, ističe ona. 

Miloš Kuvelja, član upravnog odbora NVO Drumovanja, kaže da je današnji događaj dio projekta ”Radim, stvaram, živim u Grahovu”, koji je podržan od Fonda za aktivno građanstvo posredstvom Evropske unije.

„U okviru ovog projekta, u Grahovu su prethodno održane i radionice za pisanje biznis planova i razvoja preduzetništava, a ovo danas je svakako dobra prilika da polaznici tih radionica prezentuju svoje biznis ideje. Ovo jeste mali korak za našu NVO i za preduzetnike iz Nikšića, ali se nadamo da će ovo u nekom narednom periodu biti na većem nivou“, poručuje Kuvelja.

Projekat traje 9 mjeseci i završava se 10. decembra.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Pored kompleksa Željezare najvjerovatnije će doći "Big" investitor koji je kupio “Delta siti” u Podgorici i koji će jedan sličan komleks napraviti tu. Već vidimo da je "Koni" uzet od jednog investitora i da će tu biti market. I čitav taj kraj će dobiti novi izgled, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.
Pregovori u vezi sa statusom službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije biće nastavljeni narednih dana, kada se i konačan dogovor u korist zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva finansija nakon sastanka ministra Aleksandra Damjanovića sa predstavnicima sindikata.